fbpx

A momentumos Kerpel-Fronius Gábor lesz Karácsony Gergely egyik főpolgármester-helyettese

Ma délután Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és Kerpel-Fronius Gábor közös sajtótájékoztatójukon jelentették be, megszületett a megállapodás a párt és Karácsony Gergely főpolgármester között. A megállapodás értelmében Kerpel-Fronius Gábor lesz Budapest okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettese, amennyiben a Fővárosi Közgyűlés holnapi alakuló ülésén támogatja ebben.

Fekete-Győr András pártelnök a sajtótájékoztatón elmondta: a főváros legnépszerűbb ellenzéki pártjaként nagy a felelősségük a hazai politikai kultúra gyökeres megváltoztatásában, amelyet magukon kell kezdeniük. Éppen ezért kell átlátható, tudás-, valamint környezetbarát politikát folytatniuk, amelyben Karácsony Gergely nagyon szoros szövetségesük lesz.

A megállapodás korrupcióellenes intézkedéseket is tartalmaz: ilyen például az, hogy a főpolgármesteri hivatalban létrehoznak egy antikorrupciós forródrótot, amelyen keresztül bárki, anonim módon tehet bejelentést, valamint hogy Karácsony Gergely felállít egy vizsgálóbizottságot az elmúlt évek korrupciógyanús ügyeinek kivizsgálására.

Tőle Kerpel-Fronius Gábor vette át a szót, aki arról beszélt, fel kell készíteni Budapestet a 21. század kihívásaira, a fővárosi önkormányzatok és a hozzájuk tartozó cégek működését is átláthatóvá kell tenni, valamint jobban be kell vonni az állampolgárokat a döntéshozatalba.

Megállapodtunk Karácsony Gergellyel:… – Momentum Mozgalom

Megállapodtunk Karácsony Gergellyel: Kerpel-Fronius Gábor lesz Budapest okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettese.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Ha kell, újra tüntetni fognak a tatai Öreg-tó beépítése ellen

Sok százan tüntettek szombat délután Tatán az Öreg-tó partjára tervezett 120 szobás luxusszálloda beruházása ellen. A szervezők szerint a résztvevők száma meghaladta a 2000 főt is.

A felelős kutyatartásra oktat a Dogopolis, a gazdiműhely

A Jövő TV hétharminc című reggeli műsorában a Dogopolis, a gazdiműhely alapítóival, Erdős Istvánnal és Haskó Gabriellával beszélgettünk a felelős állattartásról, illetve arról, hogy mit tud nyújtani a kutyaiskolájuk.

Legújabb podcastünk

audio

Kaleta-ügy, ki újítja fel a Lánchidat, ellenzéki szakadás Gödön

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztőjének felvetéseire Kovács János, a Jövő TV politikai elemzője és Deák Dániel, a XXI. századi Intézet vezető elemzője vették górcső alá az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseit.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,049lájkolóTetszik
672követőkövető
39követőkövető
1,573feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Szabó Tímea: Nem tagadják a Hajógyári-sziget lerombolásának tervét

A Párbeszéd képviselője hétfői parlamenti felszólalásában szembesítette a kormányt: „a Mészárosok, Tiborczok, Garancsik, Csányik által uralt Orbán-gyarmat az óbudai Hajógyári-szigetet is ledózerolná.”