A momentumos Kerpel-Fronius Gábor lesz Karácsony Gergely egyik főpolgármester-helyettese

Ma délután Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és Kerpel-Fronius Gábor közös sajtótájékoztatójukon jelentették be, megszületett a megállapodás a párt és Karácsony Gergely főpolgármester között. A megállapodás értelmében Kerpel-Fronius Gábor lesz Budapest okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettese, amennyiben a Fővárosi Közgyűlés holnapi alakuló ülésén támogatja ebben.

Fekete-Győr András pártelnök a sajtótájékoztatón elmondta: a főváros legnépszerűbb ellenzéki pártjaként nagy a felelősségük a hazai politikai kultúra gyökeres megváltoztatásában, amelyet magukon kell kezdeniük. Éppen ezért kell átlátható, tudás-, valamint környezetbarát politikát folytatniuk, amelyben Karácsony Gergely nagyon szoros szövetségesük lesz.

A megállapodás korrupcióellenes intézkedéseket is tartalmaz: ilyen például az, hogy a főpolgármesteri hivatalban létrehoznak egy antikorrupciós forródrótot, amelyen keresztül bárki, anonim módon tehet bejelentést, valamint hogy Karácsony Gergely felállít egy vizsgálóbizottságot az elmúlt évek korrupciógyanús ügyeinek kivizsgálására.

Tőle Kerpel-Fronius Gábor vette át a szót, aki arról beszélt, fel kell készíteni Budapestet a 21. század kihívásaira, a fővárosi önkormányzatok és a hozzájuk tartozó cégek működését is átláthatóvá kell tenni, valamint jobban be kell vonni az állampolgárokat a döntéshozatalba.

Megállapodtunk Karácsony Gergellyel:… – Momentum Mozgalom

Megállapodtunk Karácsony Gergellyel: Kerpel-Fronius Gábor lesz Budapest okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettese.

Kezdőlap Hírek Belföld A momentumos Kerpel-Fronius Gábor lesz Karácsony Gergely egyik főpolgármester-helyettese
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

Megkóstoltuk a műhúsos burgert és megdöbbentő eredményre jutottunk!

Arra, hogy ne kelljen milliószámra legyilkolni az állatokat és borzasztó sok erőforrást felhasználni az étkezési módunk miatt, a műhús lehet a megoldás. De vajon mennyire hasonlít az igazira? Leteszteltük!

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,329lájkolóTetszik
180követőkövető
4követőkövető
311feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek