Élő adventi kalendáriummá változik Magyarország

Egy zárt facebook csoportban indult el az a solymári kezdeményezés, melynek lényege, hogy december 1. napjától egészen szentestéig, azaz december 24-ig a településen minden nap legalább egy újabb ablakon jelenjen meg kivilágítva a hónap napját jelző szám, akárcsak egy adventi naptáron, ahol minden nap egy újabb ablak nyílik ki.

Így néz ki egy este kivilágított szám. Fotó: Solymári Advent csoport, Facebook.com

A kezdeményezés már az első évben nagy sikert aratott, az évek előrehaladtával pedig olyan napok is előfordultak, amikor egyszerre négy ablakot is megkereshettek a solymáriak. Merthogy a játék lényege ebben rejlik.

Az ablakok pontos helye nincs előre megadva, azt az érdeklődőknek kell megkeresni. Mivel a települést képtelenség minden nap bejárni, a csoportban minden reggel a szervező közzétette a térképeket egy behatárolt szakasszal, ahol a számokat kellett megkeresni.

Az adventi számok pontos helyét nem lehet előre tudni, azt a megadott térképek szerint kell megkeresni. Fotó: Solymári Advent csoport, Facebook.com

A kezdeményezés olyan nagy sikert aratott, hogy idén összesen 26 településen valósul meg biztosan az élő adventi kalendárium. Aki pedig ebben részt venne, még nem késő jelentkezni.

Kiemelt kép: Solymári Advent csoport, Facebook.com

Kezdőlap Hírek Kultúra Élő adventi kalendáriummá változik Magyarország
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Schiffer András a Pesti Srácok tüntetésén: A DK meghívását is elfogadtam volna

Utcára vonultak a fideszesek a "kibersztálinizmus" ellen. A kormánypárti hírportál által szervezett tüntetésen kérdeztük az est egyik szónokát, Schiffer András​ ügyvédet, az LMP egykori társelnökét.

Mégsem lehet más a politika?

Kendernay Jánossal, az LMP társelnökével beszélgettünk a párt névváltoztatásának okairól, az LMP népszavazási kezdeményezéséről és a miniszterelnök zöld fordulatáról is.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

6,040lájkolóTetszik
215követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek