fbpx

Élő adventi kalendáriummá változik Magyarország

Egy zárt facebook csoportban indult el az a solymári kezdeményezés, melynek lényege, hogy december 1. napjától egészen szentestéig, azaz december 24-ig a településen minden nap legalább egy újabb ablakon jelenjen meg kivilágítva a hónap napját jelző szám, akárcsak egy adventi naptáron, ahol minden nap egy újabb ablak nyílik ki.

Így néz ki egy este kivilágított szám. Fotó: Solymári Advent csoport, Facebook.com

A kezdeményezés már az első évben nagy sikert aratott, az évek előrehaladtával pedig olyan napok is előfordultak, amikor egyszerre négy ablakot is megkereshettek a solymáriak. Merthogy a játék lényege ebben rejlik.

Az ablakok pontos helye nincs előre megadva, azt az érdeklődőknek kell megkeresni. Mivel a települést képtelenség minden nap bejárni, a csoportban minden reggel a szervező közzétette a térképeket egy behatárolt szakasszal, ahol a számokat kellett megkeresni.

Az adventi számok pontos helyét nem lehet előre tudni, azt a megadott térképek szerint kell megkeresni. Fotó: Solymári Advent csoport, Facebook.com

A kezdeményezés olyan nagy sikert aratott, hogy idén összesen 26 településen valósul meg biztosan az élő adventi kalendárium. Aki pedig ebben részt venne, még nem késő jelentkezni.

Kiemelt kép: Solymári Advent csoport, Facebook.com

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

“A helikopterezés néha megmagyarázható, a jacht soha” – a Reflektorban Hajnal Miklós

Megújult formátumban tér vissza a Reflektorban című műsorunk, amiben öt egyperces és öt villámkérdést teszünk fel a politikusoknak. Első vendégünk Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja.

Ilyen volt a koronavírus túlhájpolása ellen tartott tüntetés

Több százan gyűltek össze péntek este a budapesti Szabadság téren, hogy együtt fejezzék ki nemtetszésüket a koronavírus által okozott korlátozások ellen.

Legújabb podcastünk

audio

RetTENETesen bonyolult, vagy csak szimpla szemfényvesztés a TENET?

Christopher Nolan legújabb és legambíciózusabb filmjét vizsgáltuk a Képmutató podcast tizedik epizódjában.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,354lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek