A magyaroknak üzentek a kurd női harcosok Erdogan budapesti látogatása miatt

November 7-én hazánkba érkezik Recep Tayyip Erdogan török elnök, akinek látogatása kapcsán üzent Magyarországnak a Kurdish Female Fighters (Harcoló Kurd Nők) Facebook oldala.

Posztjukban felhívást intéznek a magyar néphez, amelyben Erdogant az Iszlám Állam vezetőjének, dzsihadista terroristának nevezik és arra kérik a magyarokat, ne engedjék be országukba a török elnököt, hanem küldjék vissza oda, ahonnét jött.

Kurdish Female Fighters/ YPJ

Our YPG’s American volunteer is back to battlefield to fight jihadi … terrorists and defend humanity. . .

Törökország még október elején indított támadást Észak-Szíriában a kurdok által uralt területek ellen, miután az amerikai csapatok kivonultak onnan és Donald Trump amerikai elnök zöld utat engedett Erdogannak. Magyarország másokkal ellentétben nem ítélte el a török offenzívát, a hazai ellenzék ezért keményen kritizálta is az Orbán-kormányt.

A török elnök látogatása idejére több szevezet közös tüntetést is tart a fővárosban, amelyre stábunkkal is ellátogatunk majd. Az esemény a Facebookon is megtalálható az alábbi linken:

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,468lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek