A magyaroknak üzentek a kurd női harcosok Erdogan budapesti látogatása miatt

November 7-én hazánkba érkezik Recep Tayyip Erdogan török elnök, akinek látogatása kapcsán üzent Magyarországnak a Kurdish Female Fighters (Harcoló Kurd Nők) Facebook oldala.

Posztjukban felhívást intéznek a magyar néphez, amelyben Erdogant az Iszlám Állam vezetőjének, dzsihadista terroristának nevezik és arra kérik a magyarokat, ne engedjék be országukba a török elnököt, hanem küldjék vissza oda, ahonnét jött.

Kurdish Female Fighters/ YPJ

Our YPG’s American volunteer is back to battlefield to fight jihadi … terrorists and defend humanity. . .

Törökország még október elején indított támadást Észak-Szíriában a kurdok által uralt területek ellen, miután az amerikai csapatok kivonultak onnan és Donald Trump amerikai elnök zöld utat engedett Erdogannak. Magyarország másokkal ellentétben nem ítélte el a török offenzívát, a hazai ellenzék ezért keményen kritizálta is az Orbán-kormányt.

A török elnök látogatása idejére több szevezet közös tüntetést is tart a fővárosban, amelyre stábunkkal is ellátogatunk majd. Az esemény a Facebookon is megtalálható az alábbi linken:

Kezdőlap Hírek Belföld A magyaroknak üzentek a kurd női harcosok Erdogan budapesti látogatása miatt

Legfrissebb videók

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

“Jól kézben tartja a várost és kitiltotta a buzeránsokat”

Tíz nappal az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a budapestieket, kit és miért látnának szívesen a főváros élén.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,228lájkolóTetszik
160követőkövető
4követőkövető
294feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek