Már házas férfiakat is szentelhetnek pappá

Az elmúlt hetekben számtalan újításról állapodott meg az amazonasi szinódus, melyet a Vatikánban tartottak Ferenc pápa részvételével. A záródokumentumban elfogadottak azonban egyelőre csak Amazóniára lehetnek érvényesek ratifikálásuk után.

Összesen 120 pontot fogadtak el a múlt vasárnap véget érő szinóduson, mely négy fő témája a kulturális, ökológiai, társadalmi és lelkipásztori terület volt.

Ezek közül a legmeglepőbb talán a több, mint háromnegyedes többséggel elfogadott pont volt, mely kimondja, hogy a példamutató házasságban élő férfiakat is pappá lehet szentelni, ezzel is enyhítve a régióban meglévő paphiányt.

Amazóniai szinódus a Vatikánban Ferenc pápa részvételével

De nem csak a házas férfiaknak, a nőknek is nagyobb szerepet szán az egyház, oly módon, hogy szeretnék, ha diakónusént álladóan jelen lennének, azaz kereszteljenek, áldoztatásban részt vegyenek, közreműködjenek házasságkötésben, temetésen, vagy például segédkezzenek a papoknak és püspököknek.

A szinóduson elfogadott záró dokumentum spanyol nyelven ide kattintva olvasható teljes terjedelmében, mely azt is részletesen kifejti, hogy ökológiai válságot élünk, melynek egyik szimbóluma éppen az Amazonas-medence, amivel szemben azonnali cselekvésre van szükség.

Kezdőlap Hírek Külföld Már házas férfiakat is szentelhetnek pappá

Legfrissebb videók

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

“Jól kézben tartja a várost és kitiltotta a buzeránsokat”

Tíz nappal az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a budapestieket, kit és miért látnának szívesen a főváros élén.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,228lájkolóTetszik
160követőkövető
4követőkövető
294feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek