A Párbeszéd és az LMP is akciózott Putyin látogatása miatt

Szerdán ismét hazánkba érkezett Vlagyimir Putyin, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel találkozzon. Az orosz elnöke látogatása miatt több ellenzéki párt is tiltakozott a fővárosban.

Fotó: Párbeszéd, Facebook.com
Fotó: Párbeszéd, Facebook.com

A Párbeszéd aktivistái szerda reggel a Clark Ádám téri alagút bejárata fölé egy “Diktátorok” feliratú molinót feszítettek ki, amelyen Vlagyimir Putyin orosz elnök, Recep Tayyip Erdogan török elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök volt látható.

Barabás Richárd, a párt szóvívője sajtótájékoztatóján elmondta, az Orbán-Putyin találkozót azért is tartják botrányosnak, mert a korábbi évekhez hasonló módon, most sem ismerhetők a tárgyalás részletei. Barabás szerint az elmúlt években, az oroszokkal kötött egyeszségekre az eladósodás, a kiszolgáltatottság és a rossz megállapodások voltak jellemzőek, ilyen volt például a paksi bővítés és a Tarlós István főpolgármestersége idején kötött metrófelújítás is.

A Párbeszéd álláspontja szerint az Európát megosztó politikusok és diktátorok helyett igazi demokratáknak, zöld politikusoknak kell vezetniük a közösségeinket. Ezt a változást szerinte Budapesten már el is kezdték Karácsony Gergely főpolgármester vezetésével.

Az LMP látványos akcióval várta Vlagyimir Putyint

Az LMP utcai akcióval egybekötött sajtótájékoztatót tartott szerda délelőtt a Blaha Lujza téren, ahol a párt aktivistái molinókkal és vegyvédelmi ruhában tiltakoztak az orosz elnök érkezése miatt.

Fotó: LMP, Facebook.com

Az eseményen Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője elmondta: az 5 ezer milliárd forintba kerülő paksi gigaprojekt miatt Orbán Viktor kiszolgáltatja Magyarország függetlenségét az orosz nagyhatalmi érdekeknek és egész generációkat adósít el hazánkban.

Utána Demeter Márta országgyűlési képviselő vette át a szót, aki arra hívta fel a figyelmet, Paks II egy “döglött projekt”, amely rendkívül drága és veszélyes beruházás, ráadásul még azt sem tudni, mikorra készülne el.

Végül Kendernay János, a párt társelnöke kapott szót, aki arról beszélt: a paksi bővítés az évszázad legrosszabb üzlete, hiszen amíg a világon mindenhol a megújuló energiába fektet a többi ország, addig hazánkban a magyar kormány görcsösen ragaszkodik a múlt századi technológiára épülő beruházáshoz.

A politikus szerint a kormánynak ezért három fő feladata maradt: kidolgozni a szerződés felmondásának feltételeit, elszámolni az eddigi több száz milliárdos költésekkel és átállni a XXI. század, környezetbarát energiákra.

Az LMP akciója itt nézhető vissza teljes egészében:

🔴🎥 Élőben a Facebookon! Utcai akció a… – LMP – Lehet Más a Politika

🔴🎥 Élőben a Facebookon! Utcai akció a Blaha Lujza téren Vlagyimir Putyin látogatása alkalmából

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,468lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek