fbpx

A Magyar Olimpiai Bizottságból is kitették Borkai Zsoltot

Az Index.hu írt róla először, hogy a Magyar Olimpiai Bizottságból is visszahívták Borkai Zsoltot. Az egykori olimpia bajnok tornásznak, Győr polgármesterének az elmúlt hetekben nyilvánosságra került botrányai miatt kellett távoznia a szervezetből.

Borkai Zsolt 2010 és 2017 között a MOB elnöke is volt, utána a közgyűlés azonban nem őt, hanem kihívóját, az olimpiai ezüstérmes vívót, Kulcsár Krisztiánt szavazta meg a testület élére. Emiatt azonban csak az elnöki tisztségről kellett lemondania, a Magyar Torna Szövetség delegáltjaként továbbra is a bizottság tagja maradhatott keddig, amikor is a tornásszövetség visszahívta a testületből.

Borkairól egy névtelen blogon jelentek meg az őnkormányzati választásokat megelőző hetekben olyan felvételek, amelyeken egy szexpartin látható. A blog állításai szerint Borkai prostituáltakkal közösült egy jachton Horvátországban, ahol drogot is fogyasztott társaival (erről azonban nem került elő mind a mai napig bizonyíték).

A kiszivárgott felvételek után Borkai napokig nem szólalt meg, teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, végül rövid nyilatkozatában mégis beismerte, hogy ő látható a videókon, amelyért elnézést kért a családjától.

Botrányai ellenére a választáson ismét bizalmat szavaztak neki a győriek, így bejelentette, a polgármesterségről nem mond le, de a Fideszből kilép, mert nem akarja, hogy ügyei morális hátrányt okozzanak a pártnak.

Kérdéses azonban, hogy Borkai végig tudja-e csinálni az öt éves ciklust, hiszen Győrben rendszeresen tüntetéseket szerveznek ellene, de már Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke is úgy nyilatkozott az ügyről egy televíziós műsorban, hogy jobbat tenne a városnak egy új választás.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Ismét demonstráltak a turizmus megmentése érdekében

Szeptember 18-án folytatódott a "Mentsük meg a turizmust" elnevezésű tüntetéssorozat, ezúttal a Dísz téren gyűlt össze nagyjából 200-300 ember.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

LMP: Az összeesküvés-elméletekről hadováló Orbán az igazi neoliberális

Kanász-Nagy Máté szerint a kormányfő a második világháború előtti szintre viszi vissza a társadalombiztosítási jogokat.