A Magyar Olimpiai Bizottságból is kitették Borkai Zsoltot

Az Index.hu írt róla először, hogy a Magyar Olimpiai Bizottságból is visszahívták Borkai Zsoltot. Az egykori olimpia bajnok tornásznak, Győr polgármesterének az elmúlt hetekben nyilvánosságra került botrányai miatt kellett távoznia a szervezetből.

Borkai Zsolt 2010 és 2017 között a MOB elnöke is volt, utána a közgyűlés azonban nem őt, hanem kihívóját, az olimpiai ezüstérmes vívót, Kulcsár Krisztiánt szavazta meg a testület élére. Emiatt azonban csak az elnöki tisztségről kellett lemondania, a Magyar Torna Szövetség delegáltjaként továbbra is a bizottság tagja maradhatott keddig, amikor is a tornásszövetség visszahívta a testületből.

Borkairól egy névtelen blogon jelentek meg az őnkormányzati választásokat megelőző hetekben olyan felvételek, amelyeken egy szexpartin látható. A blog állításai szerint Borkai prostituáltakkal közösült egy jachton Horvátországban, ahol drogot is fogyasztott társaival (erről azonban nem került elő mind a mai napig bizonyíték).

A kiszivárgott felvételek után Borkai napokig nem szólalt meg, teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, végül rövid nyilatkozatában mégis beismerte, hogy ő látható a videókon, amelyért elnézést kért a családjától.

Botrányai ellenére a választáson ismét bizalmat szavaztak neki a győriek, így bejelentette, a polgármesterségről nem mond le, de a Fideszből kilép, mert nem akarja, hogy ügyei morális hátrányt okozzanak a pártnak.

Kérdéses azonban, hogy Borkai végig tudja-e csinálni az öt éves ciklust, hiszen Győrben rendszeresen tüntetéseket szerveznek ellene, de már Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke is úgy nyilatkozott az ügyről egy televíziós műsorban, hogy jobbat tenne a városnak egy új választás.

Kezdőlap Hírek Sport A Magyar Olimpiai Bizottságból is kitették Borkai Zsoltot
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Merre tovább, Jobbik?

Z. Kárpát Dániellel, a Jobbik alelnökével beszélgettünk a párt tisztújító kongresszusán történtekről és a Jobbik jövőbeni terveiről is.

Mi a fontosabb a DK-soknak? Gyurcsány vagy az ellenzéki összefogás?

Gyurcsány Ferenc évértékelőjén arról kérdeztük a DK-sokat, nyugdíjaznák-e a pártelnököt, ha csak így jöhetne létre a teljes ellenzéki összefogás 2022-ben.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

5,892lájkolóTetszik
214követőkövető
30követőkövető
378feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek