Balhéval indult a parlament őszi ülésszaka

Az önkormányzati választások utáni első ülésnapon Orbán Viktor értékelte az elmúlt időszak politikai történéseit. A miniszterelnök beszédében megköszönte mindenkinek, aki részt vett a voksoláson, gratulált a megválasztott polgármestereknek és képviselőknek, valamint leszögezte, a kormány pártállástól függetlenül kész az együttműködésre a települések vezetőivel. A választási eredményekből Orbán Viktor azt a következtetést vonta le, hogy a kormány politikája újabb megerősítést kapott az emberektől.

Ekkora azonban a miniszterelnök beszédét Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő táblákkal zavarta meg, amelyeken olyan feliratok voltak olvashatóak, mint

Stop propaganda! Stop korrupció!

A miniszterelnök egy darabig tűrte Hadházy akcióját, egy ponton azonban elfogyott a türelme és megpróbálta kitépni az ellenzéki politikus kezéből a táblákat, Orbán azonban nem járt sikerrel.

Tordai Bence

“A felszabadult és örömteli hangulat indokolt, tizenhárom éve nem ér… t el jelentősebb sikert a baloldal, ám hiba lenne azt gondolni, hogy készen van az országosan versenyképes alternatíva.”

Később a Fidesz több képviselője sietett a kormányfő segítségére, akik erőszakkal vették el a táblákat Hadházytól. Erről felvétel is készült, amelyet közösségi oldalán is megosztott:

Orbán hazudik, a fideszesek fedezik

Uploaded by Hadházy Ákos on 2019-10-21.

A szokatlan jelenetek után a miniszterelnök már zavartalanul folytatta beszédét.

Hadházy Ákos Facebook oldalán indokolta meg, hogy miért érezte szükségét a nem mindennapi figyelemfelhívó akciónak:

Security Check Required

No Description


Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,468lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek