Választási csalással vádolt DK-s képviselő mentelmi jogáról dönt ma az Országgyűlés

Ma kezdi meg őszi ülésszakát az Országgyűlés, ahol a napirend előtti felszólalásokat követően a DK-s Varjú László mentelmi jogának felfüggesztéséről döntenek. Varjút azzal vádolják ugyanis, hogy tavaly az országgyűlési választás előtt pénzt kínált egy független jelöltnek, hogy lépjen vissza a javára.

Az ügyben nyomozás indult, amely miatt Polt Péter legfőbb ügyész az ellenzéki képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kérte a Háztól.

A parlament honlapjára felkerült napirendben ugyan nem szerepel, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is felszólal, de általában ilyenkor a kormányfő az első ülésen értékelni szokta az elmúlt időszak politikai történéseit. A miniszterelnök helyzetértékelése most azért lehet különösen érdekes, mert az önkormányzati választásokon a Fidesz a vártnál rosszabbul szerepelt, elveszítették a fővárost és vidéki nagyvárosok jórészét is, ez pedig új helyzet az ellenzék és a kormánypárt számára is.

Az ülés 13 órakor kezdődik, amelyet a parlament honlapján élőben is közvetítenek.

Kezdőlap Hírek Belföld Választási csalással vádolt DK-s képviselő mentelmi jogáról dönt ma az Országgyűlés
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

“Jól kézben tartja a várost és kitiltotta a buzeránsokat”

Tíz nappal az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a budapestieket, kit és miért látnának szívesen a főváros élén.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,228lájkolóTetszik
160követőkövető
4követőkövető
294feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek