Választási csalással vádolt DK-s képviselő mentelmi jogáról dönt ma az Országgyűlés

Ma kezdi meg őszi ülésszakát az Országgyűlés, ahol a napirend előtti felszólalásokat követően a DK-s Varjú László mentelmi jogának felfüggesztéséről döntenek. Varjút azzal vádolják ugyanis, hogy tavaly az országgyűlési választás előtt pénzt kínált egy független jelöltnek, hogy lépjen vissza a javára.

Az ügyben nyomozás indult, amely miatt Polt Péter legfőbb ügyész az ellenzéki képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kérte a Háztól.

A parlament honlapjára felkerült napirendben ugyan nem szerepel, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is felszólal, de általában ilyenkor a kormányfő az első ülésen értékelni szokta az elmúlt időszak politikai történéseit. A miniszterelnök helyzetértékelése most azért lehet különösen érdekes, mert az önkormányzati választásokon a Fidesz a vártnál rosszabbul szerepelt, elveszítették a fővárost és vidéki nagyvárosok jórészét is, ez pedig új helyzet az ellenzék és a kormánypárt számára is.

Az ülés 13 órakor kezdődik, amelyet a parlament honlapján élőben is közvetítenek.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,468lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek