Megbírságolták az ellenzék ellen kampányoló helyi lapot, most a Pikó András által vezetett önkormányzatnak kéne kifizetni a büntetést

A VIII. kerület frissen megválasztott ellenzéki polgármestere, Pikó András Facebook oldalán posztolt arról, hogy a Kúria kimondta: a Józsefváros című kerületi lap törvénysértő módon kampányolt a korábbi fideszes polgármester, Sára Botond mellett.

A dologban azonban az a csavar, hogy Pikó még a kampányban, ellenzéki polgármesterjelöltként sérelmezte a propagandalap elfogultságát a választási bizottságnál. Most azonban az újságot kiadó, Pikó által vezetett önkormányzatnak kellene kifizetnie a bírságot, amelyet azért mértek rájuk, mert a Józsefváros című lap éppen ellenük kampányolt.

A kerület új vezetője Facebook posztjában azt is leszögezte, amennyiben van rá jogi lehetőség, úgy a korábbi, azóta közös megegyezéssel távozott főszerkesztőn, Nyerges Zoltánon hajtják be a büntetést.

Kezdőlap Hírek Belföld Megbírságolták az ellenzék ellen kampányoló helyi lapot, most a Pikó András által...
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

“Jól kézben tartja a várost és kitiltotta a buzeránsokat”

Tíz nappal az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a budapestieket, kit és miért látnának szívesen a főváros élén.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,228lájkolóTetszik
160követőkövető
4követőkövető
294feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek