Megbírságolták az ellenzék ellen kampányoló helyi lapot, most a Pikó András által vezetett önkormányzatnak kéne kifizetni a büntetést

A VIII. kerület frissen megválasztott ellenzéki polgármestere, Pikó András Facebook oldalán posztolt arról, hogy a Kúria kimondta: a Józsefváros című kerületi lap törvénysértő módon kampányolt a korábbi fideszes polgármester, Sára Botond mellett.

A dologban azonban az a csavar, hogy Pikó még a kampányban, ellenzéki polgármesterjelöltként sérelmezte a propagandalap elfogultságát a választási bizottságnál. Most azonban az újságot kiadó, Pikó által vezetett önkormányzatnak kellene kifizetnie a bírságot, amelyet azért mértek rájuk, mert a Józsefváros című lap éppen ellenük kampányolt.

A kerület új vezetője Facebook posztjában azt is leszögezte, amennyiben van rá jogi lehetőség, úgy a korábbi, azóta közös megegyezéssel távozott főszerkesztőn, Nyerges Zoltánon hajtják be a büntetést.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,468lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek