fbpx

Szolnokon négy választókörzetben is újraszámolják a szavazatokat – frissítve

Szolnokon ugyan a polgármesteri széket sikerült megőríznie a kormánypárti Szalay Ferencnek, de a Fidesz elvesztette többségét a képviselő testületben a múlt vasárnapi önkormányzati választáson. Az ellenzéki pártokat tömörítő Szolnoki Többség 10, a Fidesz-KDNP pedig 7 képviselőt küldhet a közgyűlésbe. Elvileg.

Az illetékes választási bizottság ugyanis négy választókörzetben is elfogadta azokat a beadványokat, amelyekben kérték a szavazatok újraszámlálását. Három körzetben ellenzéki győzelem született, itt a Fidesz-KDNP élt beadvánnyal, míg egyben az ellenzék kérvényezte a voksok ellenőrzését, ott ráadásul egyetlen szavazattal maradtak alul a kormánypárti jelölttel szemben.

A szavazatok újraszámolása ezekben a pillanatokban is zajlik a Megyeházán, ahonnan mi is figyelemmel követjük az eseményeket. Amennyiben bármi érdemi dolog történik, beszámolunk róla!

16:30

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Választási Bizottság a négy vitatott választókörzetből mindössze egyet számolt újra ma délután. A 10. számú választókörzet eredményét az ellenzék támadta meg, ott ugyanis mindössze egy szavazattal (951-950) nyert a fideszes Dr. Póta Sándor a Szolnoki Többség jelöltjével, Miskolczi Lászlóval szemben. A helyzet azonban a voksok ellenőrzése után sem változott, sőt Póta növelni tudta az érvényes szavazatai számát, így végül 952-948-ra módosult az eredmény a kormánypárti jelölt javára.

Ezekben a szavazóládákban található voksok még mind újraszámolásra várnak. Fotó: Szalai Szabolcs, Jövő TV

A másik három szavazókörben az ellenzéki pártok jelentős fölénnyel győztek (a legkisebb különbség is 24 szavazat), ott a fideszes jelöltek kérték a voksok újraszámolását. A területi választási bizottság elnökétől megtudtuk, egyelőre kérdéses, hogy a másik három körzetben mikor lesznek végleges eredmények, ugyanakkor a törvény által előírt határidőre (a fellebbezés elfogadásától számított 6 napon belül) végeznek.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Tüntettek a lengyel LMBTQ aktivisták mellett

Kedden szolidaritási tüntetést szerveztek a lengyel LMBTQ aktivistákkal szembeni rendőri brutalitás és jogtalan fogvatartás ellen Budapesten, a Lengyel Nagykövetség épülete előtt.

Pilismarót nem kér a tervezett kavicsbányából

A kánikula ellenére is nagyobb tömeg gyűlt össze Pilismaróton a tervezett kavicsbánya helyszínén, ahol a helyben élők, valamint a nyaralók tulajdonosai együtt...

Legújabb podcastünk

audio

Mi történt és mi várható a zűrzavaros Belaruszban?

A Jövő TV Komment című podcastjének ötödik epizódjában a Belarusz választásról, az azt követő eseményekről, illetve azok következményeiről beszélgettünk Stier Gábor külpolitikai újságíróval, a #moszkvater alapító-főszerkesztőjével, a Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírójával.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,274lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Tüntetést szerveznek a brutálisan megvert miskolci nő védelmében

Orosz Bernadettet decemberben verte össze volt barátja, most 5 millió forintot követel a nőtől.