Szolnokon négy választókörzetben is újraszámolják a szavazatokat – frissítve

Szolnokon ugyan a polgármesteri széket sikerült megőríznie a kormánypárti Szalay Ferencnek, de a Fidesz elvesztette többségét a képviselő testületben a múlt vasárnapi önkormányzati választáson. Az ellenzéki pártokat tömörítő Szolnoki Többség 10, a Fidesz-KDNP pedig 7 képviselőt küldhet a közgyűlésbe. Elvileg.

Az illetékes választási bizottság ugyanis négy választókörzetben is elfogadta azokat a beadványokat, amelyekben kérték a szavazatok újraszámlálását. Három körzetben ellenzéki győzelem született, itt a Fidesz-KDNP élt beadvánnyal, míg egyben az ellenzék kérvényezte a voksok ellenőrzését, ott ráadásul egyetlen szavazattal maradtak alul a kormánypárti jelölttel szemben.

A szavazatok újraszámolása ezekben a pillanatokban is zajlik a Megyeházán, ahonnan mi is figyelemmel követjük az eseményeket. Amennyiben bármi érdemi dolog történik, beszámolunk róla!

16:30

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Választási Bizottság a négy vitatott választókörzetből mindössze egyet számolt újra ma délután. A 10. számú választókörzet eredményét az ellenzék támadta meg, ott ugyanis mindössze egy szavazattal (951-950) nyert a fideszes Dr. Póta Sándor a Szolnoki Többség jelöltjével, Miskolczi Lászlóval szemben. A helyzet azonban a voksok ellenőrzése után sem változott, sőt Póta növelni tudta az érvényes szavazatai számát, így végül 952-948-ra módosult az eredmény a kormánypárti jelölt javára.

Ezekben a szavazóládákban található voksok még mind újraszámolásra várnak. Fotó: Szalai Szabolcs, Jövő TV

A másik három szavazókörben az ellenzéki pártok jelentős fölénnyel győztek (a legkisebb különbség is 24 szavazat), ott a fideszes jelöltek kérték a voksok újraszámolását. A területi választási bizottság elnökétől megtudtuk, egyelőre kérdéses, hogy a másik három körzetben mikor lesznek végleges eredmények, ugyanakkor a törvény által előírt határidőre (a fellebbezés elfogadásától számított 6 napon belül) végeznek.

Kezdőlap Hírek Belföld Szolnokon négy választókörzetben is újraszámolják a szavazatokat - frissítve
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

“Jól kézben tartja a várost és kitiltotta a buzeránsokat”

Tíz nappal az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a budapestieket, kit és miért látnának szívesen a főváros élén.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,228lájkolóTetszik
160követőkövető
4követőkövető
294feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek