Pénteken ismét nagyszabású klímatüntetéseket rendeznek országszerte

Múlt héten indult el a harmadik globális klímasztrájk világszerte, amelyhez hazánk nagyobb városai is csatlakoznak pénteken.

A Fridays For Future és az Extinction Rebellion egész hétre ellátta klímavédelemmel kapcsolatos programokkal az érdeklődőket. Transzparens készítő workshopot, olvasóköröket, előadásokat és vitaesteket tartanak a témában. Beszélgetnek alternatívákról és a közösségi cselekvés szerepéről és lehetőségeiről.

Pénteken országszerte lehet csatlakozni a tüntetőkhöz. Klímasztrájkot hirdettek Budapesten, Pécsen, Szolnokon, Debrecenben, Győrben, Tatán és még sok más városban.

Az eseményekről bővebb információ az FFF Facebook oldalán.

Szabolcs Dorka
Szerkesztő, riporter

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,467lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek