Nem érdekelte a Fideszt a klímaügyi parlamenti ülés

A kormánypártok közül egyetlen képviselő sem jött el a klímaválság miatt összehívott rendkívüli ülésre.

Bojkottálták a kormánypárti képviselők, ezért elmaradt az LMP által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülés, amelyen a szeptember 23-i ENSZ klímacsúcs előtt szerették volna megvitatni, a kormány milyen álláspontot fog képviselni a New York-i tanácskozáson és hogy milyen vállalásokat tesz majd hazánk 2030-ig a klímaváltozás megfékezése érdekében.

Erről a zöld párt társelnöke, Kendernay János posztolt Facebook-oldalán is, amelyen jól látszik, egyetlen fideszes honatyát sem érdekelt a klímaügy:

A Fidesz még pénteken közleményt adott ki, amelyben arról írtak, az ellenzék csak kampánycélokra akarja felhasználni az Országgyűlést, amellyel ők nem értenek egyet, ezért nem vesznek részt az ülésen.

Az LMP mellett így csak a Jobbik, az MSZP, a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd képviselői jelentek meg, akik a rendkívüli ülés berekesztése után sajtótájékoztatón reagáltak a történtekre:

Kezdőlap Hírek Nem érdekelte a Fideszt a klímaügyi parlamenti ülés
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb videók

“Jól kézben tartja a várost és kitiltotta a buzeránsokat”

Tíz nappal az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a budapestieket, kit és miért látnának szívesen a főváros élén.

Klímatüntetők borították be a Szabadság hídat

Közös klímatüntetést szervezett a Fridays For Future és az Extinction Rebellion vasárnap délután a Szabadság hídon, amire az aktivisták odaillők táblákkal és közös skandálással készültek.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

2,888lájkolóTetszik
151követőkövető
4követőkövető
287feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek