Nem érdekelte a Fideszt a klímaügyi parlamenti ülés

A kormánypártok közül egyetlen képviselő sem jött el a klímaválság miatt összehívott rendkívüli ülésre.

Bojkottálták a kormánypárti képviselők, ezért elmaradt az LMP által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülés, amelyen a szeptember 23-i ENSZ klímacsúcs előtt szerették volna megvitatni, a kormány milyen álláspontot fog képviselni a New York-i tanácskozáson és hogy milyen vállalásokat tesz majd hazánk 2030-ig a klímaváltozás megfékezése érdekében.

Erről a zöld párt társelnöke, Kendernay János posztolt Facebook-oldalán is, amelyen jól látszik, egyetlen fideszes honatyát sem érdekelt a klímaügy:

A Fidesz még pénteken közleményt adott ki, amelyben arról írtak, az ellenzék csak kampánycélokra akarja felhasználni az Országgyűlést, amellyel ők nem értenek egyet, ezért nem vesznek részt az ülésen.

Az LMP mellett így csak a Jobbik, az MSZP, a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd képviselői jelentek meg, akik a rendkívüli ülés berekesztése után sajtótájékoztatón reagáltak a történtekre:

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,467lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek