Szimpátiatüntetést szerveznek péntek estére a választási csalással megvádolt Pikó András mellett

Az ellenzék egységesen állt ki a VIII. kerületi polgármester és csapata mellett.

Hétfő reggel a Magyar Nemzetben jelent meg egy cikk arról, hogy Pikó András VIII. kerületi polgármester-jelölt kampánycsapata vélhetően törvénytelen eszközzel élve készül az őszi önkormányzati választásokra.

Történt ugyanis, hogy Udvarhelyi Tessza, Pikó kampányfőnöke, egy belső Facebook csoportba posztolta az alábbi fotót:

Fotó: Magyar Nemzet

Erről a képről állítja azt a Magyar Nemzet, hogy egyértelmű bizonyíték arra, az ellenzék személyes adattal való visszaélését követett el. Ezt a kormánypárti lap arra alapozza, hogy az ajánlóíveken nincs semmi, amit fel kellene dolgoznia a kampánycsapatnak, azokat a jelölteknek csak össze kell gyűjteniük és le kell adniuk a helyi választási bizottságnál. Így minden bizonnyal az őket támogatók adatait rögzíthették, amely törvénybe ütközik.

A vádakra Udvarhelyi Tessza is reagált, aki elmondta, csupán azt vezették egy elektronikus felületen, hogy az aktivistáknak kiadott ívekből mennyi érkezett vissza hozzájuk a hivatalos leadás előtt. (Ez logikus magyarázat is lehet, hiszen a vissza nem hozott ívekért pénzbüntetés jár. – a szerk.)

Szerdára azonban felgyorsultak az események, a kormánypárti sajtó vádjai után eljárás indult, amely miatt a rendőrség is kiszállt Pikó András kampányközpontjánál, hogy házkutatást tartsanak- erről a 24.hu számolt be.

A helyszínre később megérkezett Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt is, aki szolidaritásáról biztosította Pikót és csapatát. Szerinte semmilyen bűncselekményt nem követettek el, ő meg van győzödve Pikóék tisztességéről és ez az egész ügy arról szól, hogy meg akarják félemlíteni azokat, akik szembeszállnak a Fidesz politikusaival az őszi önkormányzati választáson. Karácsony azt is bejelentette, szimpátiatüntetést szerveznek a megvádolt polgármesterjelölt és csapata mellett péntek este 18 órára a Práter utca 11-hez.

Kiemelt kép forrása: Pikó András Facebook-oldala

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,467lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek