Szimpátiatüntetést szerveznek péntek estére a választási csalással megvádolt Pikó András mellett

Az ellenzék egységesen állt ki a VIII. kerületi polgármester és csapata mellett.

Hétfő reggel a Magyar Nemzetben jelent meg egy cikk arról, hogy Pikó András VIII. kerületi polgármester-jelölt kampánycsapata vélhetően törvénytelen eszközzel élve készül az őszi önkormányzati választásokra.

Történt ugyanis, hogy Udvarhelyi Tessza, Pikó kampányfőnöke, egy belső Facebook csoportba posztolta az alábbi fotót:

Fotó: Magyar Nemzet

Erről a képről állítja azt a Magyar Nemzet, hogy egyértelmű bizonyíték arra, az ellenzék személyes adattal való visszaélését követett el. Ezt a kormánypárti lap arra alapozza, hogy az ajánlóíveken nincs semmi, amit fel kellene dolgoznia a kampánycsapatnak, azokat a jelölteknek csak össze kell gyűjteniük és le kell adniuk a helyi választási bizottságnál. Így minden bizonnyal az őket támogatók adatait rögzíthették, amely törvénybe ütközik.

A vádakra Udvarhelyi Tessza is reagált, aki elmondta, csupán azt vezették egy elektronikus felületen, hogy az aktivistáknak kiadott ívekből mennyi érkezett vissza hozzájuk a hivatalos leadás előtt. (Ez logikus magyarázat is lehet, hiszen a vissza nem hozott ívekért pénzbüntetés jár. – a szerk.)

Szerdára azonban felgyorsultak az események, a kormánypárti sajtó vádjai után eljárás indult, amely miatt a rendőrség is kiszállt Pikó András kampányközpontjánál, hogy házkutatást tartsanak- erről a 24.hu számolt be.

A helyszínre később megérkezett Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt is, aki szolidaritásáról biztosította Pikót és csapatát. Szerinte semmilyen bűncselekményt nem követettek el, ő meg van győzödve Pikóék tisztességéről és ez az egész ügy arról szól, hogy meg akarják félemlíteni azokat, akik szembeszállnak a Fidesz politikusaival az őszi önkormányzati választáson. Karácsony azt is bejelentette, szimpátiatüntetést szerveznek a megvádolt polgármesterjelölt és csapata mellett péntek este 18 órára a Práter utca 11-hez.

Kiemelt kép forrása: Pikó András Facebook-oldala

Kezdőlap Hírek Szimpátiatüntetést szerveznek péntek estére a választási csalással megvádolt Pikó András mellett
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

“Jól kézben tartja a várost és kitiltotta a buzeránsokat”

Tíz nappal az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a budapestieket, kit és miért látnának szívesen a főváros élén.

Klímatüntetők borították be a Szabadság hídat

Közös klímatüntetést szervezett a Fridays For Future és az Extinction Rebellion vasárnap délután a Szabadság hídon, amire az aktivisták odaillők táblákkal és közös skandálással készültek.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

2,888lájkolóTetszik
151követőkövető
4követőkövető
287feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek