Rendkívüli parlamenti ülést hívnak össze klímaügyben

A rendkívüli ülés összehívását az LMP kezdeményezte, amelyett a DK, a Párbeszéd, az MSZP és a Jobbik képviselői is támogattak.


Összegyűltek a szükséges számú aláírások az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívásához, amelyet az LMP kezdeményezett klímaügyben – derült ki a parlament honlapjára csütörtökön felkerült irományból.

Azzal indokolják a rendkívüli ülés összehívását, hogy még a szeptember 23-i ENSZ klímacsúcs előtt szeretnék megvitatni, a kormány milyen álláspontot fog képviselni a New York-i tanácskozáson és hogy milyen vállalásokat tesz hazánk 2030-ig a klímaváltozás megfékezése érdekében.

A benyújtók szeptember 18-át javasolták az ülés megtartására, a házelnöknek lehetőleg erre az időpontra, de legkésőbb az azt követő nyolc napon belül kell összehívnia az Országgyűlést.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,468lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek