Rendkívüli parlamenti ülést hívnak össze klímaügyben

A rendkívüli ülés összehívását az LMP kezdeményezte, amelyett a DK, a Párbeszéd, az MSZP és a Jobbik képviselői is támogattak.


Összegyűltek a szükséges számú aláírások az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívásához, amelyet az LMP kezdeményezett klímaügyben – derült ki a parlament honlapjára csütörtökön felkerült irományból.

Azzal indokolják a rendkívüli ülés összehívását, hogy még a szeptember 23-i ENSZ klímacsúcs előtt szeretnék megvitatni, a kormány milyen álláspontot fog képviselni a New York-i tanácskozáson és hogy milyen vállalásokat tesz hazánk 2030-ig a klímaváltozás megfékezése érdekében.

A benyújtók szeptember 18-át javasolták az ülés megtartására, a házelnöknek lehetőleg erre az időpontra, de legkésőbb az azt követő nyolc napon belül kell összehívnia az Országgyűlést.

Kezdőlap Hírek Belföld Rendkívüli parlamenti ülést hívnak össze klímaügyben

Legfrissebb videók

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

“Jól kézben tartja a várost és kitiltotta a buzeránsokat”

Tíz nappal az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a budapestieket, kit és miért látnának szívesen a főváros élén.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,228lájkolóTetszik
160követőkövető
4követőkövető
294feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek