Tarlós és Karácsony már leadta, a többi főpolgármester-jelölt még gyűjti az ajánlásokat az induláshoz

Körbekérdeztünk, ki hogy áll.

Két politikus neve már biztosan ott lesz október 13-án a szavazólapon. Tarlós István jelenlegi főpolgármestert, a Fidesz-KDNP jelöltjét a Fővárosi Választási Bizottság szerdán már nyilvántartásba is vette. Karácsony Gergely összellenzéki főpolgármester-jelölt ajánlásait pedig a mai napon adták le – ezt sajtótájékoztató keretében jelentették be az őt támogató szervezetek képviselői:

Kíváncsiak voltunk, hogyan áll a többi aspiráns, ezért kérdéseinket eljuttatuk az ismert szereplőkhöz, amelyekre azonban nem mindenki válaszolt. Arra voltunk kíváncsiak, mikor adják le a szükséges mennyiségű ajánlást és hogy hány aktivista segíti a kampányukat.

Puzsérék szerint a többiek csaltak

Zaránd Péter, Puzsér Róbert kampányfőnöke úgy nyilatkozott, nem lepte meg őket, hogy a parkolási maffia jelöltjei különböző illegális adatbázisok segítségével már össze is gyűjtötték a kellő számú aláírást, ők azonban még gyűjtenek, mert szerinte ez egy jó lehetőség a Sétáló Budapest elnevezésű programuk népszerűsítésére. Válaszából az is kiderült, hogy a publicista kampányát kb. 120 aktivista segíti, akik nyolc pulttal gyűjtik az ajánlásokat napi 8-12 órában a város különböző pontjain.

A munkáspárti jelölt szerint az ajánlásgyűjtés nem lóverseny

Megkerestük Thürmer Gyulát is, a Munkáspárt főpolgármester-jelöltjét, aki arról beszélt lapunknak, az ajánlásgyűjtés nem lóverseny, ezért segítőivel a törvényes határidőre, szeptember 9-re végeznek. Thürmer szerint is jó lehetőség az ajánlásgyűjtés, így ugyanis sok emberrel beszélgethet, ezt ajánlja a többi jelölt számára is.

Korábban Berki Krisztián is bejelentette, hogy elindul az őszi önkormányzati választáson a főpolgármesteri címért, de az ő kampánya szinte láthatatlan, leszámítva a televíziós szerepléseit nem igazán látni sem őt, sem az aktivisáit az utcákon, köztereken. A médiaceleb cikkünk megjelenéséig nem válaszolt megkeresésünkre, pedig igazán érdekelt volna minket, hogy az eddig főleg herevasalásáról és más botrányos ügyeiről elhíresült televíziós személyiség az ismertségét milyen eredménnyel tudta aláírásokra váltani.

Kezdőlap Hírek Belföld Tarlós és Karácsony már leadta, a többi főpolgármester-jelölt még gyűjti az ajánlásokat...
Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Schiffer András a Pesti Srácok tüntetésén: A DK meghívását is elfogadtam volna

Utcára vonultak a fideszesek a "kibersztálinizmus" ellen. A kormánypárti hírportál által szervezett tüntetésen kérdeztük az est egyik szónokát, Schiffer András​ ügyvédet, az LMP egykori társelnökét.

Mégsem lehet más a politika?

Kendernay Jánossal, az LMP társelnökével beszélgettünk a párt névváltoztatásának okairól, az LMP népszavazási kezdeményezéséről és a miniszterelnök zöld fordulatáról is.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

6,040lájkolóTetszik
215követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek