Tarlós és Karácsony már leadta, a többi főpolgármester-jelölt még gyűjti az ajánlásokat az induláshoz

Körbekérdeztünk, ki hogy áll.

Két politikus neve már biztosan ott lesz október 13-án a szavazólapon. Tarlós István jelenlegi főpolgármestert, a Fidesz-KDNP jelöltjét a Fővárosi Választási Bizottság szerdán már nyilvántartásba is vette. Karácsony Gergely összellenzéki főpolgármester-jelölt ajánlásait pedig a mai napon adták le – ezt sajtótájékoztató keretében jelentették be az őt támogató szervezetek képviselői:

Kíváncsiak voltunk, hogyan áll a többi aspiráns, ezért kérdéseinket eljuttatuk az ismert szereplőkhöz, amelyekre azonban nem mindenki válaszolt. Arra voltunk kíváncsiak, mikor adják le a szükséges mennyiségű ajánlást és hogy hány aktivista segíti a kampányukat.

Puzsérék szerint a többiek csaltak

Zaránd Péter, Puzsér Róbert kampányfőnöke úgy nyilatkozott, nem lepte meg őket, hogy a parkolási maffia jelöltjei különböző illegális adatbázisok segítségével már össze is gyűjtötték a kellő számú aláírást, ők azonban még gyűjtenek, mert szerinte ez egy jó lehetőség a Sétáló Budapest elnevezésű programuk népszerűsítésére. Válaszából az is kiderült, hogy a publicista kampányát kb. 120 aktivista segíti, akik nyolc pulttal gyűjtik az ajánlásokat napi 8-12 órában a város különböző pontjain.

A munkáspárti jelölt szerint az ajánlásgyűjtés nem lóverseny

Megkerestük Thürmer Gyulát is, a Munkáspárt főpolgármester-jelöltjét, aki arról beszélt lapunknak, az ajánlásgyűjtés nem lóverseny, ezért segítőivel a törvényes határidőre, szeptember 9-re végeznek. Thürmer szerint is jó lehetőség az ajánlásgyűjtés, így ugyanis sok emberrel beszélgethet, ezt ajánlja a többi jelölt számára is.

Korábban Berki Krisztián is bejelentette, hogy elindul az őszi önkormányzati választáson a főpolgármesteri címért, de az ő kampánya szinte láthatatlan, leszámítva a televíziós szerepléseit nem igazán látni sem őt, sem az aktivisáit az utcákon, köztereken. A médiaceleb cikkünk megjelenéséig nem válaszolt megkeresésünkre, pedig igazán érdekelt volna minket, hogy az eddig főleg herevasalásáról és más botrányos ügyeiről elhíresült televíziós személyiség az ismertségét milyen eredménnyel tudta aláírásokra váltani.

Kezdőlap Hírek Belföld Tarlós és Karácsony már leadta, a többi főpolgármester-jelölt még gyűjti az ajánlásokat...
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

Megkóstoltuk a műhúsos burgert és megdöbbentő eredményre jutottunk!

Arra, hogy ne kelljen milliószámra legyilkolni az állatokat és borzasztó sok erőforrást felhasználni az étkezési módunk miatt, a műhús lehet a megoldás. De vajon mennyire hasonlít az igazira? Leteszteltük!

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,242lájkolóTetszik
167követőkövető
4követőkövető
295feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek