A Fideszt nem érdeklik a szabályok, a hivatalos kampányidőszak előtt kikerültek a plakátjaik

A szabályokat megszegve, a hivatalos kampányidőszak előtt indította el választási kampányát a Fidesz Terézvárosban.

Keddről szerdára virradóan a kerület szinte minden pontján megjelentek a Fidesz választási plakátjai, ami minden szempontból szabálytalan. Elmondjuk miért.

Szinte mindenhol ott vannak már a Fidesz plakátjai, 3 nappal a kampányidőszak kezdete előtt. Fotó: Jövő TV

Egyrészről a kampányidőszak kezdete egybeesik az ajánlás gyűjtésének időpontjával, ami augusztus 24-e, azaz e hét szombat, innentől lehet a plakátokat is kihelyezni. De nem csak e téren szegték meg a szabályokat a kormánypártok.

A választási eljárásról szóló törvény ugyanis egyértelműen kimondja hová lehet és hová nem lehet plakátokat kihelyezni. Márpedig, ahogy a képeken is látszódik, a Fidesz tiltott helyre, azaz házak falára helyezte ki tábláit.

Érdekesség egyébként, hogy Hassay Zsófia, Terézváros polgármesterének plakátjai a Szinyei Merse utcában, a rendőrségtől alig 5 méterre is megjelentek, tehát kihelyezésüket nem akadályozta meg a hatóság.

Hassay Zsófia plakátja a Szinyei Merse utcában. Fotó: Jövő TV

Ha Te is tapasztaltál hasonló szabálytalanságokat, esetleg fényképet is készítettel, küldd el nekünk az info@jovotv.hu címre!

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,468lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek