Image default

Holnap startol az előválasztás Ferencvárosban

Holnaptól három napig szavazhatnak a IX. kerületi lakosok, hogy a független Baranyi Krisztinát vagy a momentumus Jancsó Andreát szeretnék látni az ellenzék közös polgármester-jelöltjeként.

Ferencvárosban azért kell előválasztást tartani, mert az ellenzéki pártoknak hosszú hónapok tárgyalásai után sem sikerült megállapodniuk abban, ki legyen a közös jelölt a kerültben.

Baranyi Krisztinát a Kétfarkú Kutyapárt, az LMP, a helyi civilekből álló Kulcs Egyesület és a Puzsér Róbert-féle Sétáló Budapest támogatja. Jelenleg független önkormányzati képviselő és nagyban benne volt a parkolási maffia ügyének feltárásában. Korábban a Závecz Research által készített közvéleménykutatásban Ő volt a legnépszerűbb jelölt.

Jancsó Andrea korábban LMP-s képviselőként került be az önkormányzatba, jelenleg pedig a Momentum tagja. Jancsó a Momentum mellett az MSZP, a Jobbik és a DK helyi szervezetének támogatását élvezi.

A Civilek a demokráciáért egyesület, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Számoljuk együtt közreműködésével bonyolítják le az előválasztást, ami holnap indul. Szerdán és csütörtökön reggel 8 és este 8 között szavazhatnak a ferencvárosiak, valamint pénteken 8-tól 14 óráig, a kerület négy pontján. Ez azt jelenti, hogy péntek délután már megtudhatjuk az eredményt.

Helyszínek:

Corvin-negyed
• Ferenc tér
• Mester utca – Haller utca sarka
• Ecseri út, metrópótló busz megállója

További infók a Kilencben az élet Facebook oldalán.

Oszd meg másokkal is!

Ajánlott cikkek

Mi zajlik a Parlamentben? – KVÍZ

Jövő TV

Soha nem látott részvétel az EP választáson

Jövő TV

A Jobbik budapesti elnöke szerint a fővárosban is megállapodhatnak a többi ellenzéki párttal

Szalai Szabolcs