Holnap startol az előválasztás Ferencvárosban

Holnaptól három napig szavazhatnak a IX. kerületi lakosok, hogy a független Baranyi Krisztinát vagy a momentumus Jancsó Andreát szeretnék látni az ellenzék közös polgármester-jelöltjeként.

Ferencvárosban azért kell előválasztást tartani, mert az ellenzéki pártoknak hosszú hónapok tárgyalásai után sem sikerült megállapodniuk abban, ki legyen a közös jelölt a kerültben.

Baranyi Krisztinát a Kétfarkú Kutyapárt, az LMP, a helyi civilekből álló Kulcs Egyesület és a Puzsér Róbert-féle Sétáló Budapest támogatja. Jelenleg független önkormányzati képviselő és nagyban benne volt a parkolási maffia ügyének feltárásában. Korábban a Závecz Research által készített közvéleménykutatásban Ő volt a legnépszerűbb jelölt.

Jancsó Andrea korábban LMP-s képviselőként került be az önkormányzatba, jelenleg pedig a Momentum tagja. Jancsó a Momentum mellett az MSZP, a Jobbik és a DK helyi szervezetének támogatását élvezi.

A Civilek a demokráciáért egyesület, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Számoljuk együtt közreműködésével bonyolítják le az előválasztást, ami holnap indul. Szerdán és csütörtökön reggel 8 és este 8 között szavazhatnak a ferencvárosiak, valamint pénteken 8-tól 14 óráig, a kerület négy pontján. Ez azt jelenti, hogy péntek délután már megtudhatjuk az eredményt.

Helyszínek:

Corvin-negyed
• Ferenc tér
• Mester utca – Haller utca sarka
• Ecseri út, metrópótló busz megállója

További infók a Kilencben az élet Facebook oldalán.

Szabolcs Dorka
Szerkesztő, riporter

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,467lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek