fbpx

Megegyeztek az ellenzéki pártok – úgy tűnik, mégsem lesz előválasztás Szolnokon

Tárgyalóasztalnál döntenek a felek arról, hogy ki legyen a fideszes Szalay Ferenc kihívója.

Az elmúlt hetekben több alkalommal is beszámoltunk róla, milyen súlyos csörte alakult ki az ellenzéki pártok között Szolnokon. A konfliktus alapja, hogy az MSZP, a Demokratikus Koalíció, az LMP és a Jobbik helyi szervezetei megállapodtak abban, hogy a szocialista Radócz Zoltánt indítják közös ellenzéki polgármester-jelöltként a városban.

Azonban Lukácsi Katalin, a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja is bejelentkezett a polgármesteri címre, aki mögé a Momentum helyi szervezete, a Szolnoki Többség Egyesület és a Jobbik országos vezetése is beállt, így már két ellenzéki kihívója is akadt a Fidesz jelöltjének.

A vitás helyzet rendezésére a Radóczot támogató ellenzéki tömörülés, amely egyébként szintén Szolnoki Többség néven kívánt nekifutni az önkormányzati választásoknak, ahogy a Lukácsi-féle csapat is, azt javasolta, hogy előválasztáson dőljön el, ki legyen a közös polgármester-jelölt.

Hosszú viták után végül szombaton egy asztalhoz ültek a felek, hogy egyeztessenek az előválasztás részleteiről, azonban itt ismét fordulatot vettek a szolnoki események. Abban állapodtak meg ugyanis az ellenzéki pártok, hogy mégsem rendeznek előválasztást a településen és inkább tárgyalóasztal mellett döntenek a polgármester-jelölt személyéről, valamint közösen állítanak képviselőjelölteket minden körzetben.

A megállapodásról szóló Facebook-bejegyzésből ugyan nem derült ki, hogy végül ki lesz a fideszes Szalay Ferenc kihívója, de több forrásunk szerint is inkább a szocialista Radócz Zoltánra eshet a választás.

Kiemelt kép forrása: Szolnoki Többség, Facebook.com

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Tüntettek a lengyel LMBTQ aktivisták mellett

Kedden szolidaritási tüntetést szerveztek a lengyel LMBTQ aktivistákkal szembeni rendőri brutalitás és jogtalan fogvatartás ellen Budapesten, a Lengyel Nagykövetség épülete előtt.

Pilismarót nem kér a tervezett kavicsbányából

A kánikula ellenére is nagyobb tömeg gyűlt össze Pilismaróton a tervezett kavicsbánya helyszínén, ahol a helyben élők, valamint a nyaralók tulajdonosai együtt...

Legújabb podcastünk

audio

Mi történt és mi várható a zűrzavaros Belaruszban?

A Jövő TV Komment című podcastjének ötödik epizódjában a Belarusz választásról, az azt követő eseményekről, illetve azok következményeiről beszélgettünk Stier Gábor külpolitikai újságíróval, a #moszkvater alapító-főszerkesztőjével, a Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírójával.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,274lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Tüntetést szerveznek a brutálisan megvert miskolci nő védelmében

Orosz Bernadettet decemberben verte össze volt barátja, most 5 millió forintot követel a nőtől.