Megegyeztek az ellenzéki pártok – úgy tűnik, mégsem lesz előválasztás Szolnokon

Tárgyalóasztalnál döntenek a felek arról, hogy ki legyen a fideszes Szalay Ferenc kihívója.

Az elmúlt hetekben több alkalommal is beszámoltunk róla, milyen súlyos csörte alakult ki az ellenzéki pártok között Szolnokon. A konfliktus alapja, hogy az MSZP, a Demokratikus Koalíció, az LMP és a Jobbik helyi szervezetei megállapodtak abban, hogy a szocialista Radócz Zoltánt indítják közös ellenzéki polgármester-jelöltként a városban.

Azonban Lukácsi Katalin, a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja is bejelentkezett a polgármesteri címre, aki mögé a Momentum helyi szervezete, a Szolnoki Többség Egyesület és a Jobbik országos vezetése is beállt, így már két ellenzéki kihívója is akadt a Fidesz jelöltjének.

A vitás helyzet rendezésére a Radóczot támogató ellenzéki tömörülés, amely egyébként szintén Szolnoki Többség néven kívánt nekifutni az önkormányzati választásoknak, ahogy a Lukácsi-féle csapat is, azt javasolta, hogy előválasztáson dőljön el, ki legyen a közös polgármester-jelölt.

Hosszú viták után végül szombaton egy asztalhoz ültek a felek, hogy egyeztessenek az előválasztás részleteiről, azonban itt ismét fordulatot vettek a szolnoki események. Abban állapodtak meg ugyanis az ellenzéki pártok, hogy mégsem rendeznek előválasztást a településen és inkább tárgyalóasztal mellett döntenek a polgármester-jelölt személyéről, valamint közösen állítanak képviselőjelölteket minden körzetben.

A megállapodásról szóló Facebook-bejegyzésből ugyan nem derült ki, hogy végül ki lesz a fideszes Szalay Ferenc kihívója, de több forrásunk szerint is inkább a szocialista Radócz Zoltánra eshet a választás.

Kiemelt kép forrása: Szolnoki Többség, Facebook.com

Kezdőlap Hírek Belföld Megegyeztek az ellenzéki pártok - úgy tűnik, mégsem lesz előválasztás Szolnokon
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

“Jól kézben tartja a várost és kitiltotta a buzeránsokat”

Tíz nappal az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a budapestieket, kit és miért látnának szívesen a főváros élén.

Klímatüntetők borították be a Szabadság hídat

Közös klímatüntetést szervezett a Fridays For Future és az Extinction Rebellion vasárnap délután a Szabadság hídon, amire az aktivisták odaillők táblákkal és közös skandálással készültek.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

2,888lájkolóTetszik
151követőkövető
4követőkövető
287feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek