Flashmobot szerveznek zöld fiatalok a túlfogyasztás miatt

A Jövő Egyesület holnap estére a Hősök terére szervez nagyszabású figyelemfelhívó akciót, amiért minden eddiginél gyorsabban fogyasztottuk el idén a Föld éves erőforrásait.

A zöld fiatalokból álló szervezet egy óriási felkiáltójelet mutat fel a Hősök terén, hogy így hívják fel a figyelmet arra, mennyire súlyos következményekkel is jár a túlfogyasztásra épülő életmódunk.

Ugyanis 1970-ben még majdnem az év végéig kitartottunk, idén azonban már július 29-én elfogyasztottuk a bolygó egyéves erőforrásait. Ez azt jelenti, hogy hétfőtől már a Föld olyan kapacitásait használjuk, amelyeket az ökoszisztéma nem képes megújítani, így pedig az évmilliók alatt felhalmozott tartalékot éljük fel. Tehát a jövőnket.

A megoldáshoz közelebb vinne, ha csökkentenénk a saját ökológiai lábnyomunkat azzal, hogy kevesebb energiát fogyasztunk, jobban szigeteljük a házainkat, többet járunk kerékpárral és tömegközlekedéssel, vagy ha például felhagyunk az egyszer használatos műanyagok vásárlásával.

Addig is, aki szeretné felhívni az embertársai figyelmét arra, hogy nagy a baj, az csatlakozzon az eseményhez. Az akció részleteiről a Jövő Egyesület Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

Kezdőlap Hírek Belföld Flashmobot szerveznek zöld fiatalok a túlfogyasztás miatt
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

“Jól kézben tartja a várost és kitiltotta a buzeránsokat”

Tíz nappal az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a budapestieket, kit és miért látnának szívesen a főváros élén.

Klímatüntetők borították be a Szabadság hídat

Közös klímatüntetést szervezett a Fridays For Future és az Extinction Rebellion vasárnap délután a Szabadság hídon, amire az aktivisták odaillők táblákkal és közös skandálással készültek.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

2,888lájkolóTetszik
151követőkövető
4követőkövető
287feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek