fbpx

Flashmobot szerveznek zöld fiatalok a túlfogyasztás miatt

A Jövő Egyesület holnap estére a Hősök terére szervez nagyszabású figyelemfelhívó akciót, amiért minden eddiginél gyorsabban fogyasztottuk el idén a Föld éves erőforrásait.

A zöld fiatalokból álló szervezet egy óriási felkiáltójelet mutat fel a Hősök terén, hogy így hívják fel a figyelmet arra, mennyire súlyos következményekkel is jár a túlfogyasztásra épülő életmódunk.

Ugyanis 1970-ben még majdnem az év végéig kitartottunk, idén azonban már július 29-én elfogyasztottuk a bolygó egyéves erőforrásait. Ez azt jelenti, hogy hétfőtől már a Föld olyan kapacitásait használjuk, amelyeket az ökoszisztéma nem képes megújítani, így pedig az évmilliók alatt felhalmozott tartalékot éljük fel. Tehát a jövőnket.

A megoldáshoz közelebb vinne, ha csökkentenénk a saját ökológiai lábnyomunkat azzal, hogy kevesebb energiát fogyasztunk, jobban szigeteljük a házainkat, többet járunk kerékpárral és tömegközlekedéssel, vagy ha például felhagyunk az egyszer használatos műanyagok vásárlásával.

Addig is, aki szeretné felhívni az embertársai figyelmét arra, hogy nagy a baj, az csatlakozzon az eseményhez. Az akció részleteiről a Jövő Egyesület Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Tüntettek a lengyel LMBTQ aktivisták mellett

Kedden szolidaritási tüntetést szerveztek a lengyel LMBTQ aktivistákkal szembeni rendőri brutalitás és jogtalan fogvatartás ellen Budapesten, a Lengyel Nagykövetség épülete előtt.

Pilismarót nem kér a tervezett kavicsbányából

A kánikula ellenére is nagyobb tömeg gyűlt össze Pilismaróton a tervezett kavicsbánya helyszínén, ahol a helyben élők, valamint a nyaralók tulajdonosai együtt...

Legújabb podcastünk

audio

Mi történt és mi várható a zűrzavaros Belaruszban?

A Jövő TV Komment című podcastjének ötödik epizódjában a Belarusz választásról, az azt követő eseményekről, illetve azok következményeiről beszélgettünk Stier Gábor külpolitikai újságíróval, a #moszkvater alapító-főszerkesztőjével, a Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírójával.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,274lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Tüntetést szerveznek a brutálisan megvert miskolci nő védelmében

Orosz Bernadettet decemberben verte össze volt barátja, most 5 millió forintot követel a nőtől.