Image default

Flashmobot szerveznek zöld fiatalok a túlfogyasztás miatt

A Jövő Egyesület holnap estére a Hősök terére szervez nagyszabású figyelemfelhívó akciót, amiért minden eddiginél gyorsabban fogyasztottuk el idén a Föld éves erőforrásait.

A zöld fiatalokból álló szervezet egy óriási felkiáltójelet mutat fel a Hősök terén, hogy így hívják fel a figyelmet arra, mennyire súlyos következményekkel is jár a túlfogyasztásra épülő életmódunk.

Ugyanis 1970-ben még majdnem az év végéig kitartottunk, idén azonban már július 29-én elfogyasztottuk a bolygó egyéves erőforrásait. Ez azt jelenti, hogy hétfőtől már a Föld olyan kapacitásait használjuk, amelyeket az ökoszisztéma nem képes megújítani, így pedig az évmilliók alatt felhalmozott tartalékot éljük fel. Tehát a jövőnket.

A megoldáshoz közelebb vinne, ha csökkentenénk a saját ökológiai lábnyomunkat azzal, hogy kevesebb energiát fogyasztunk, jobban szigeteljük a házainkat, többet járunk kerékpárral és tömegközlekedéssel, vagy ha például felhagyunk az egyszer használatos műanyagok vásárlásával.

Addig is, aki szeretné felhívni az embertársai figyelmét arra, hogy nagy a baj, az csatlakozzon az eseményhez. Az akció részleteiről a Jövő Egyesület Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

Oszd meg másokkal is!

Ajánlott cikkek

Lepatkányozta a fideszeseket az MSZP-s képviselőnő

Szalai Szabolcs

Érdekességek és számok az EP-választásról

Jövő TV

A Fideszt nem érdeklik a szabályok, a hivatalos kampányidőszak előtt kikerültek a plakátjaik

Jövő TV