Klímatüntetők borították be a Szabadság hídat

Közös klímatüntetést szervezett a Fridays For Future és az Extinction Rebellion vasárnap délután a Szabadság hídon, amire az aktivisták odaillők táblákkal és közös skandálással készültek.

Fotó: Szalai Szabolcs/ Jövő TV

A demonstráció után kezdetét vette a közös visszaszámlálás és megtörtént a “behalás”, amivel arra hívták fel a figyelmet, hogy mi vár ránk, ha nem cselekszünk időben és nem vesszük komolyan a klímaváltozást.

Fotó: Szalai Szabolcs/ Jövő TV

Nemrég Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője adott interjút a Magyar Hírlapnak, amelyben arról beszélt, a kisebbik kormánypárt zöld fordulatot vesz és a jövőben kiemelten foglalkozik majd a környezetünk védelmével. Ennek apropóján azt kérdeztük a klímatüntetés résztvevőitől, mennyire tartják hitelesnek a KDNP zöld fordulatát.

Szabolcs Dorka
Szerkesztő, riporter

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,466lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek