Előválasztást akarnak Szolnokon, hogy “tisztába tegyék” a politikai helyzetet

Szolnokon is előválasztást rendeznének annak érdekében, hogy eldőljön, Lukácsi Katalin vagy Radócz Zoltán legyen-e az ellenzék közös polgármesterjelöltje.

Ahogy arról tegnap írtunk, eléggé érdekes helyzet alakult ki Szolnokon, miután Lukácsi Katalin, a KDNP-ből kilépett politikai aktivista, a Mindenki Magyaroszága Mozgalom elnökségi tagja bejelentette, elindul a polgármesterségért. Mögötte a Jobbik országos vezetése, a Momentum helyi szervezete és a Szolnoki Többség Egyesület sorakozott fel.

A településen azonban már akadt egy ellenzéki kihívója a fideszes Szalay Ferencnek. Az LMP, a Jobbik, az MSZP és a Demokratikus Koalíció helyi szervezeti ugyanis szintén Szolnoki Többség néven alapított platformja a szocialista Radócz Zoltán támogatásában állapodtak meg korábban.

Ennek apropóján tartottak ma sajtótájékoztatót a fentebb említett ellenzéki pártok képviselői, akik bejelentették, továbbra is Radóczot támogatják, ezért a vitás helyzet rendezése miatt ellenzéki előválasztást javasolnak közte és Lukácsi között.

DK-MSZP-LMP-JOBBIK jelöltbemutató… – Szolnoki Többség

DK-MSZP-LMP-JOBBIK jelöltbemutató sajtótájékoztató

Lukácsi Katalint telefonon értük utol, aki lapunk megkeresésére elmondta, ő minden olyan megoldásra nyitott, amellyel kialakítható az egy az egy elleni helyzet a Fidesz leváltása érdekében.

Arra a kérdésünkre, hogy miért létezik két ugyanolyan nevű ellenzéki szervezet a városban, Lukácsi úgy felelt, ők az igazi Szolnoki Többség, mert az egyesületet ők jegyeztették be a helyi törvényszéken, az erről szóló dokumentumokat pedig bárki számára szívesen be is mutatja, ez pedig azt bizonyítja, hogy a “másik csapat” használja jogtalanul ezt a nevet.

Az előválasztással kapcsolatban holnap tartanak egyeztetést a városban az ellenzéki szervezetek képviselői, amint megtudunk részleteket az ügyben, megírjuk.

Kezdőlap Hírek Belföld Előválasztást akarnak Szolnokon, hogy "tisztába tegyék" a politikai helyzetet
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb videók

“Jól kézben tartja a várost és kitiltotta a buzeránsokat”

Tíz nappal az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a budapestieket, kit és miért látnának szívesen a főváros élén.

Klímatüntetők borították be a Szabadság hídat

Közös klímatüntetést szervezett a Fridays For Future és az Extinction Rebellion vasárnap délután a Szabadság hídon, amire az aktivisták odaillők táblákkal és közös skandálással készültek.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

2,888lájkolóTetszik
151követőkövető
4követőkövető
287feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek