Image default

Előválasztást akarnak Szolnokon, hogy “tisztába tegyék” a politikai helyzetet

Szolnokon is előválasztást rendeznének annak érdekében, hogy eldőljön, Lukácsi Katalin vagy Radócz Zoltán legyen-e az ellenzék közös polgármesterjelöltje.

Ahogy arról tegnap írtunk, eléggé érdekes helyzet alakult ki Szolnokon, miután Lukácsi Katalin, a KDNP-ből kilépett politikai aktivista, a Mindenki Magyaroszága Mozgalom elnökségi tagja bejelentette, elindul a polgármesterségért. Mögötte a Jobbik országos vezetése, a Momentum helyi szervezete és a Szolnoki Többség Egyesület sorakozott fel.

A településen azonban már akadt egy ellenzéki kihívója a fideszes Szalay Ferencnek. Az LMP, a Jobbik, az MSZP és a Demokratikus Koalíció helyi szervezeti ugyanis szintén Szolnoki Többség néven alapított platformja a szocialista Radócz Zoltán támogatásában állapodtak meg korábban.

Ennek apropóján tartottak ma sajtótájékoztatót a fentebb említett ellenzéki pártok képviselői, akik bejelentették, továbbra is Radóczot támogatják, ezért a vitás helyzet rendezése miatt ellenzéki előválasztást javasolnak közte és Lukácsi között.

DK-MSZP-LMP-JOBBIK jelöltbemutató… – Szolnoki Többség

DK-MSZP-LMP-JOBBIK jelöltbemutató sajtótájékoztató

Lukácsi Katalint telefonon értük utol, aki lapunk megkeresésére elmondta, ő minden olyan megoldásra nyitott, amellyel kialakítható az egy az egy elleni helyzet a Fidesz leváltása érdekében.

Arra a kérdésünkre, hogy miért létezik két ugyanolyan nevű ellenzéki szervezet a városban, Lukácsi úgy felelt, ők az igazi Szolnoki Többség, mert az egyesületet ők jegyeztették be a helyi törvényszéken, az erről szóló dokumentumokat pedig bárki számára szívesen be is mutatja, ez pedig azt bizonyítja, hogy a “másik csapat” használja jogtalanul ezt a nevet.

Az előválasztással kapcsolatban holnap tartanak egyeztetést a városban az ellenzéki szervezetek képviselői, amint megtudunk részleteket az ügyben, megírjuk.

Oszd meg másokkal is!

Ajánlott cikkek

Teljes az összefogás Sopronban is – civilek és ellenzéki pártok indulnak közösen a hűség városában

Jövő TV

Érdekességek és számok az EP-választásról

Jövő TV

A Jobbik budapesti elnöke szerint a fővárosban is megállapodhatnak a többi ellenzéki párttal

Szalai Szabolcs