fbpx

Előválasztást akarnak Szolnokon, hogy “tisztába tegyék” a politikai helyzetet

Szolnokon is előválasztást rendeznének annak érdekében, hogy eldőljön, Lukácsi Katalin vagy Radócz Zoltán legyen-e az ellenzék közös polgármesterjelöltje.

Ahogy arról tegnap írtunk, eléggé érdekes helyzet alakult ki Szolnokon, miután Lukácsi Katalin, a KDNP-ből kilépett politikai aktivista, a Mindenki Magyaroszága Mozgalom elnökségi tagja bejelentette, elindul a polgármesterségért. Mögötte a Jobbik országos vezetése, a Momentum helyi szervezete és a Szolnoki Többség Egyesület sorakozott fel.

A településen azonban már akadt egy ellenzéki kihívója a fideszes Szalay Ferencnek. Az LMP, a Jobbik, az MSZP és a Demokratikus Koalíció helyi szervezeti ugyanis szintén Szolnoki Többség néven alapított platformja a szocialista Radócz Zoltán támogatásában állapodtak meg korábban.

Ennek apropóján tartottak ma sajtótájékoztatót a fentebb említett ellenzéki pártok képviselői, akik bejelentették, továbbra is Radóczot támogatják, ezért a vitás helyzet rendezése miatt ellenzéki előválasztást javasolnak közte és Lukácsi között.

DK-MSZP-LMP-JOBBIK jelöltbemutató… – Szolnoki Többség

DK-MSZP-LMP-JOBBIK jelöltbemutató sajtótájékoztató

Lukácsi Katalint telefonon értük utol, aki lapunk megkeresésére elmondta, ő minden olyan megoldásra nyitott, amellyel kialakítható az egy az egy elleni helyzet a Fidesz leváltása érdekében.

Arra a kérdésünkre, hogy miért létezik két ugyanolyan nevű ellenzéki szervezet a városban, Lukácsi úgy felelt, ők az igazi Szolnoki Többség, mert az egyesületet ők jegyeztették be a helyi törvényszéken, az erről szóló dokumentumokat pedig bárki számára szívesen be is mutatja, ez pedig azt bizonyítja, hogy a “másik csapat” használja jogtalanul ezt a nevet.

Az előválasztással kapcsolatban holnap tartanak egyeztetést a városban az ellenzéki szervezetek képviselői, amint megtudunk részleteket az ügyben, megírjuk.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Ismét demonstráltak a turizmus megmentése érdekében

Szeptember 18-án folytatódott a "Mentsük meg a turizmust" elnevezésű tüntetéssorozat, ezúttal a Dísz téren gyűlt össze nagyjából 200-300 ember.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

LMP: Az összeesküvés-elméletekről hadováló Orbán az igazi neoliberális

Kanász-Nagy Máté szerint a kormányfő a második világháború előtti szintre viszi vissza a társadalombiztosítási jogokat.