Vasárnap ismét “kihalnak” Budapesten

Vasárnap délutánra közös klímagyűlést és klímabulit szervez az Extinction Rebellion és a Fridays For Future a Szabadság hídra.

A klímaváltozás súlyosságára és veszélyeire hívja fel a figyelmet ezzel az akcióval a két szervezet. A közös “behalással” (die-in) azt szeretnék demonstrálni, hogy mi fog történni, ha nem kapunk észbe és nem cselekszünk időben.

Az érdeklődök 17 órától egy “interaktív klímaügyi közösségi döntéshozatal” workshopon vehetnek részt, amely valószínűleg arra reflektál, hogy a magyar kormány mennyire párbeszédképtelen ebben a témában (is).

Majd 18 órától klímademonstrációt tart a Fridays for Future, akik arra buzdítják a résztvevőket, hogy aki tud, vigyen magával témába illő zászlót, táblát vagy molinót.

Fotó: Jövő TV

Ezek után, 18:30-tól következik a közös kihalás flashmob, amivel azt demonstrálják, hogy mi vár ránk a Földön, ha nem vesszük komolyan a klímakatasztrófát. A szervezők a demonstráció végén egy közös bulira is várnak mindenkit a Szabadság hídra.

Az eseményhez a Facebookon is lehet csatlakozni ezen a linken.

Kezdőlap Hírek Belföld Vasárnap ismét "kihalnak" Budapesten
Szabolcs Dorka
Szerkesztő, riporter

Legfrissebb videók

Megkóstoltuk a műhúsos burgert és megdöbbentő eredményre jutottunk!

Arra, hogy ne kelljen milliószámra legyilkolni az állatokat és borzasztó sok erőforrást felhasználni az étkezési módunk miatt, a műhús lehet a megoldás. De vajon mennyire hasonlít az igazira? Leteszteltük!

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,329lájkolóTetszik
180követőkövető
4követőkövető
311feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek