fbpx

Vasárnap ismét “kihalnak” Budapesten

Vasárnap délutánra közös klímagyűlést és klímabulit szervez az Extinction Rebellion és a Fridays For Future a Szabadság hídra.

A klímaváltozás súlyosságára és veszélyeire hívja fel a figyelmet ezzel az akcióval a két szervezet. A közös “behalással” (die-in) azt szeretnék demonstrálni, hogy mi fog történni, ha nem kapunk észbe és nem cselekszünk időben.

Az érdeklődök 17 órától egy “interaktív klímaügyi közösségi döntéshozatal” workshopon vehetnek részt, amely valószínűleg arra reflektál, hogy a magyar kormány mennyire párbeszédképtelen ebben a témában (is).

Majd 18 órától klímademonstrációt tart a Fridays for Future, akik arra buzdítják a résztvevőket, hogy aki tud, vigyen magával témába illő zászlót, táblát vagy molinót.

Fotó: Jövő TV

Ezek után, 18:30-tól következik a közös kihalás flashmob, amivel azt demonstrálják, hogy mi vár ránk a Földön, ha nem vesszük komolyan a klímakatasztrófát. A szervezők a demonstráció végén egy közös bulira is várnak mindenkit a Szabadság hídra.

Az eseményhez a Facebookon is lehet csatlakozni ezen a linken.

Szabolcs Dorka
Szerkesztő, riporter

Legfrissebb videók

“A helikopterezés néha megmagyarázható, a jacht soha” – a Reflektorban Hajnal Miklós

Megújult formátumban tér vissza a Reflektorban című műsorunk, amiben öt egyperces és öt villámkérdést teszünk fel a politikusoknak. Első vendégünk Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja.

Ilyen volt a koronavírus túlhájpolása ellen tartott tüntetés

Több százan gyűltek össze péntek este a budapesti Szabadság téren, hogy együtt fejezzék ki nemtetszésüket a koronavírus által okozott korlátozások ellen.

Legújabb podcastünk

audio

RetTENETesen bonyolult, vagy csak szimpla szemfényvesztés a TENET?

Christopher Nolan legújabb és legambíciózusabb filmjét vizsgáltuk a Képmutató podcast tizedik epizódjában.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,354lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek