Vasárnap ismét “kihalnak” Budapesten

Vasárnap délutánra közös klímagyűlést és klímabulit szervez az Extinction Rebellion és a Fridays For Future a Szabadság hídra.

A klímaváltozás súlyosságára és veszélyeire hívja fel a figyelmet ezzel az akcióval a két szervezet. A közös “behalással” (die-in) azt szeretnék demonstrálni, hogy mi fog történni, ha nem kapunk észbe és nem cselekszünk időben.

Az érdeklődök 17 órától egy “interaktív klímaügyi közösségi döntéshozatal” workshopon vehetnek részt, amely valószínűleg arra reflektál, hogy a magyar kormány mennyire párbeszédképtelen ebben a témában (is).

Majd 18 órától klímademonstrációt tart a Fridays for Future, akik arra buzdítják a résztvevőket, hogy aki tud, vigyen magával témába illő zászlót, táblát vagy molinót.

Fotó: Jövő TV

Ezek után, 18:30-tól következik a közös kihalás flashmob, amivel azt demonstrálják, hogy mi vár ránk a Földön, ha nem vesszük komolyan a klímakatasztrófát. A szervezők a demonstráció végén egy közös bulira is várnak mindenkit a Szabadság hídra.

Az eseményhez a Facebookon is lehet csatlakozni ezen a linken.

Kezdőlap Hírek Belföld Vasárnap ismét "kihalnak" Budapesten
Szabolcs Dorka
Szerkesztő, riporter

Legfrissebb videók

Schiffer András a Pesti Srácok tüntetésén: A DK meghívását is elfogadtam volna

Utcára vonultak a fideszesek a "kibersztálinizmus" ellen. A kormánypárti hírportál által szervezett tüntetésen kérdeztük az est egyik szónokát, Schiffer András​ ügyvédet, az LMP egykori társelnökét.

Mégsem lehet más a politika?

Kendernay Jánossal, az LMP társelnökével beszélgettünk a párt névváltoztatásának okairól, az LMP népszavazási kezdeményezéséről és a miniszterelnök zöld fordulatáról is.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

6,040lájkolóTetszik
215követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek