Image default

Máris borult az ellenzéki összefogás Szolnokon – Lukácsi Katalin is bejelentkezett polgármesternek

Néhány napja állt ki a sajtó elé a Szolnoki Többség nevű formáció azzal, hogy elindulnak az önkormányzati választásokon, de ez a Szolnoki Többség nem az a Szolnoki Többség, amely ma bejelentette, hogy Lukácsi Katalint indítják polgármester-jelöltnek a településen. Érti ezt valaki? Elmagyarázzuk!

Ahogy arról néhány nappal ezelőtt beszámoltunk, megállapodot egymással a Jobbik, az LMP, a Demokratikus Koalíció és az MSZP helyi szervezete, hogy Szolnoki Többség néven, közösen indulnak az őszi önkormányzati választásokon. Ezzel kapcsolatban sajtótájékoztatót is tartottak, ahol elmondták, az önkormányzati képviselőjelöltek és a polgármester-jelölt bemutatására csak egy későbbi időpontban, július 29-én kerül majd sor. Lapunk azonban úgy tudja, hogy ezen pártok az MSZP-s Radócz Zoltán személyében állapodtak meg, mint közös polgármester-jelölt.

Erre ma ismét sajtótájékoztatót tartott a Szolnoki Többség, amely bejelentette, Lukácsi Katalint indítják polgármester-jelöltként a városban. Ez a Szolnoki Többség azonban nem ugyanaz a szervezet, amely a múlt héten állt ki a nyilvánosság elé.

Az eseményről a Magyar Hang élőben is tudósított:

Ellenzéki bejelentés Szolnokon

Ellenzéki bejelentés Szolnokon.

Lukácsi mögött ugyanis nem a fentebb említett ellenzéki pártok sorakoztak fel, hanem a Momentum, a Jobbik és a Mindenki Magyarországa Mozgalom. Furcsa lehet, hogy a Jobbik két helyen is szerepel, ennek az az oka, hogy a párt helyi szervezete az LMP-vel, a szocialistákkal és a DK-val kötött együttműködés szerint Radóczot támogatja, azonban a Jobbik országos vezetése ennek ellenére Lukácsi mellett tette le a voksot.

Két Szolnoki Többség a Fidesz ellen

Nem lennénk most a szolnoki ellenzék helyében, hiszen a helyzetüket tovább nehezíti az is, hogy nem csak a polgármester-jelölt személye kapcsán, hanem a névhasználat miatt is komoly vita alakult ki a szereplők között. A múlt héten bejelentett összefogás is a Szolnoki Többség nevet viseli, azonban az ezen a néven futó egyesületet nem ők, hanem a Lukácsit támogató csapat jegyeztette be, így alakulhatott ki, hogy mindkét tömörülés ezen a néven tervez indulni a városban.

Azt egyelőre nem tudni, hogy lesz-e megállapodás a városban az ellenzéki szereplők között, egy azonban biztos: ha minden így marad, akkor borítókélható a Fidesz győzelme Szolnokon.

Kiemelt kép forrása: Lukácsi Katalin, Facebook.com

Oszd meg másokkal is!

Ajánlott cikkek

Elfogadták a baloldal ajánlatát: az LMP beáll az előválasztás győztese mögé Budapesten

Szalai Szabolcs

Vasárnap ismét “kihalnak” Budapesten

Szabolcs Dorka

Szolnokon is összefogtak az ellenzéki pártok a Fidesz ellen

Szalai Szabolcs