Image default

Teljes az összefogás Sopronban is – civilek és ellenzéki pártok indulnak közösen a hűség városában

Ki akarják szabadítani a várost a budapesti Fidesz fogságából.

Az MTI tudósítása szerint ma délután egy sajtótájékoztató keretében jelentették be az ellenzéki pártok, valamint a helyi civilek képviselői, hogy együttműködnek az őszi önkormányzati választásokon. Az összefogás az MSZP, az LMP, a Momentum, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, valamint a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz tartozó helyi Kossuth Kör között jött létre.

Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde, a Momentum országos küldöttgyűlésének tagja hangsúlyozta, az összefogás nemcsak a kampány és a választás időszakára szól, hanem hosszú távra. A szövetség nyitott, bárki csatlakozhat – fűzte hozzá. Németh Imre, az MSZP soproni szervezetének elnöke az együttműködés céljaként pedig azt jelölte meg, hogy “kiszabadítsák Sopront a budapesti Fidesz fogságából”.

Csősz Tibor, a DK soproni szervezetének képviselője azt szorgalmazta a sajtótájékoztatón, hogy a leendő polgármestert és önkormányzati képviselőket tudásuk és ne politikai hovatartozásuk alapján válasszák meg. Szakács Gyula, az LMP soproni szervezetének elnöke azt mondta, az ökopolitika iránt elkötelezett pártként elvárják, hogy a leendő soproni beruházások ne terheljék a környezetet.

Major Gyula, a Mindenki Magyarországa Mozgalom Kossuth Körének szervezője történelmi pillanatnak nevezte, hogy az összefogás létrejött a városban. Brenner Koloman, a Jobbik soproni alapszervezetének elnöke, országgyűlési képviselő közölte, hogy azért csatlakoztak az összefogáshoz, mert “hittel vallják”, hogy Sopronban is szükség van polgári és konzervatív ellenzékre a Fidesszel szemben. 

Lapunk úgy értesült róla, hogy hosszú hónapok tárgyalása után sikerült megegyezniük az egyéni körzetekben és a közösen támogatott polgármesterjelölt személyében is a szervezeteknek. A 12 választókörzetben 3 helyen a szocialisták, 2-2-2-2 helyen a DK, az LMP, a Momentum és a Jobbik, 1 helyen pedig a helyi civilek állíthatnak jelöltet. A polgármesterjelölt személyéről bővebbet egyelőre nem árultak el, annyit azonban megtudtunk, hogy egy pártokon kívülálló, független jelölt mögé áll be mindenki.

Oszd meg másokkal is!

Ajánlott cikkek

A fővárosban is megállapodhat az ellenzék

Szalai Szabolcs

Ungár Péter szerint a miniszterelnök eljátssza a magyarok jövőjét

Szalai Szabolcs

Az utolsó pillanatban a Kétfarkú is leadta az ajánlásokat

Szalai Szabolcs