Kedden vitáznak és szavaznak Ursula von der Leyen jelöltségéről

Amennyiben az EP-képviselők holnap 18.00 órakor megszavazzák, Ursula von der Leyen lesz az Európai Bizottság új elnöke a következő öt évben.

Kedden reggel 9 órakor az Európai Parlament plenáris ülésén Ursula von der Leyen bemutatja bizottsági elnöki elképzelését és terveit, ezt pedig 12:30-ig tartó vita követi majd.

Von der Leyen-nek a hivatalban levő képviselők szavazatainak abszolút többségére, tehát 50%+1 van szüksége a megválasztáshoz.

Jelenleg a Európai Parlamentet 747 képviselő alkotja a tagállami parlamentek által megküldött hivatalos jelentések szerint, így a megválasztáshoz szükséges küszöbszám 374 szavazat lesz várhatóan. Sassoli elnök formálisan bejelenti a szükséges szavazatszámot a szavazás előtt. A szavazás titkos, papír alapú lesz.

A vitát az Európai Parlament élőben közvetíti, amely magyar szinkronnal is elérhető a honlapon:

EC Audiovisual Service

Live from EbS

Kezdőlap Hírek Kedden vitáznak és szavaznak Ursula von der Leyen jelöltségéről

Legfrissebb videók

Megkóstoltuk a műhúsos burgert és megdöbbentő eredményre jutottunk!

Arra, hogy ne kelljen milliószámra legyilkolni az állatokat és borzasztó sok erőforrást felhasználni az étkezési módunk miatt, a műhús lehet a megoldás. De vajon mennyire hasonlít az igazira? Leteszteltük!

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,242lájkolóTetszik
167követőkövető
4követőkövető
295feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek