Kísérleti elektronikus zene és bio-mindfulness egy 17. századi kastély kertjében

A Milánótól egy órára fekvő Villa Arconati melletti erdőben került idén hatodik alkalommal megrendezésre a Terraforma Fesztivál, a fenntarthatóság jegyében.

A mai mainstream fesztiválok terjeszkedésével párhuzamosan kialakult erőforrás-pazarlásra és a környezetet károsan érintő szokásokra reflektálva született meg egy új szemléletmód. A Terraforma koncepciója, hogy a környezettudatosságot hangsúlyozva a zenészek, művészek és a közönség által létrehozza ennek az alternatíváját, egy háromnapos fesztivál keretében.

A középpontban a kísérleti zenék, a zero-waste, valamint az ember és természet, művészet és élet összehangolása áll.

Napközbeni lépegetés
Fotó: Szabolcs Dorka

Hogy lehet minimális ökológiai lábnyommal fesztiválozni?

A helyszín építése során maximálisan odafigyeltek minden részletre, mind audió-vizuális, mind fenntarthatóság szempontjából. Az energiát nagyrészt napelemekkel biztosították, a színpadok környezetbarát anyagokból készültek. Az apróbb, de annál fontosabb dolgokra is nagy figyelmet fordítottak. Természetesen nem találkoztunk egyszerhasználatos műanyaggal, de ezzel szemben a fesztiválozók bio-lebomló poharat, környezetbarát dezodort, bio szappant és cigicsikk tartót kaptak, ezzel is megkönnyítve a tudatos bulizást.

Terraforma starter pack
Fotó: Szabolcs Dorka

A fesztivál zenei programjára jellemző a kevesebb előadó, egy időpontban csak egy színpad működik, azok kialakítása azonban formailag egyedülálló. Bulizhatunk a kastély lépcsőjén, vagy egy labirintusban is akár. Napközben a lassabb, pszichedelikusabb elektronikus tánczenéé a főszerep, este pedig a kísérletezős zenekaroké és előadóművészeké, mint Caterina Barbieri, Lorenzo Senni és a Stargate, vagy Bambounou.

A három nap alatt a zene mellett kulturális programokra is lehetőség nyílik, mint például bebarangolni a barokk korban épült villát, vagy két koncert között a fűben ülve megtekinteni Laurie Anderson avantgárd művész performanszát.

További részletekért katt ide:
https://www.terraformafestival.com/

Kezdőlap Hírek Kísérleti elektronikus zene és bio-mindfulness egy 17. századi kastély kertjében
Szabolcs Dorka
Szerkesztő, riporter

Legfrissebb videók

Schiffer András a Pesti Srácok tüntetésén: A DK meghívását is elfogadtam volna

Utcára vonultak a fideszesek a "kibersztálinizmus" ellen. A kormánypárti hírportál által szervezett tüntetésen kérdeztük az est egyik szónokát, Schiffer András​ ügyvédet, az LMP egykori társelnökét.

Mégsem lehet más a politika?

Kendernay Jánossal, az LMP társelnökével beszélgettünk a párt névváltoztatásának okairól, az LMP népszavazási kezdeményezéséről és a miniszterelnök zöld fordulatáról is.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

6,040lájkolóTetszik
215követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek