Baranyi Krisztina mögé állt be az LMP és a Kétfarkú Kutyapárt is Ferencvárosban

Azt szeretnék elérni, hogy Baranyi legyen a közös jelölt a kerületben.

A korábban az Együtt színeiben politizáló, ma már független ferencvárosi önkormányzati képviselő, Baranyi Krisztina mellé állt az LMP és az Magyar Kétfarkú Kutyapárt is. Azt szeretnék elérni, hogy Baranyi legyen az ellenzék közös polgármester-jelöltje Ferencvárosban.

Először a Magyar Kétfarkú Kutyapárt jelentette be tegnap Facebook-oldalán, hogy Baranyi mellé állnak, szerintük ugyanis ő az a független jelölt, aki sokat tett a kerületért korábban, valamint egy helyi közvéleménykutatás szerint is neki van a legtöbb esélye legyőzni Ferencváros fideszes polgármesterét, Bácskai Jánost.

Baranyi Krisztina mögé állt be az LMP és a Kétfarkú Kutyapárt is Ferencvárosban | Jövő TV

Olvasd el a híreket! http://www.jovotv.hu Lájkolj be Facebookon! https://www.facebook.com/jovotelevizio/ Kövess minket az Instagramon is! https://www.instagram.com/jovotelevizio/ Hallgas ránk a SoundCloudon! https://soundcloud.com/jovotv

Ma pedig Csárdi Antal, az LMP fővárosi országgyűlési képviselője, Ferencváros korábbi önkormányzati képviselője tartott közös sajtótájékoztatót Baranyival és Gegesy Ferenccel, aki 1990-től 2010-ig volt a kerület polgármestere.

Csárdi Antal és Baranyi Krisztina a Csarnok téren. Fotó: Szalai Szabolcs, Jövő TV

Csárdi a sajtótájékoztatón elmondta, nincs még egy olyan önkormányzati képviselő, aki olyan mennyiségű és minőségű munkát tett volna le az asztalra, mint Baranyi. Csárdi szerint az ő érdeme volt a kerületből indult és országos botránnyá dagadt parkolási visszaélések felderítése, valamint az Illatos úti környezetszennyezés felszámolása is, ezért álltak be mögé.

Gegesy Ferenc, aki 20 éven át volt Ferencváros polgármestere. Fotó: Szalai Szabolcs, Jövő TV

Majd Gegesy Ferenc, korábbi ferencvárosi polgármester kapott szót, aki elmondta, nem örül annak, hogy három hónappal a választások előtt még az esélyes polgármester-jelölt keresése zajlik, de ha ez a folyamat még nem zárult le, akkor túl kell esni rajta. Annak viszont nagyon örül, hogy az LMP úgy döntött, támogatja Baranyit. Az MSZP-nek azonban odaszúrt, szerinte ugyanis a szocialisták helyi vezetője legalább 10 éve együttműködik a kerületben a Fidesszel. Gegesy itt arra utalhatott, hogy a parkolási ügyek kapcsán az MSZP és a Fidesz együtt szavazta le, hogy felmondják a kerületben a parkolási céggel kötött szerződést.

Baranyi Krisztina, az LMP és az MKKP által is támogatott polgármesterjelölt. Fotó: Szalai Szabolcs, Jövő TV

Baranyi Krisztina üdvözölte, hogy a sajtótájékoztatót a Fidesz helyi frakcióvezetője is figyelemmel kíséri, ebből is látszik, hogy mennyire félnek attól, hogy megválasztása esetén tovább folytatja azt a megkezdett munkát, hogy feltárja a kerületben a visszaéléseket. Baranyi szerint ha sikerül kialakítani azt a helyzetet, hogy egy jelölt álljon szemben a fideszes Bácskai Jánossal, akkor Ferencvárosban lehet változás.

Ő a legesélyesebb, mégsem támogatja mindenki

A helyzetet nehezíti azonban, hogy a baloldali pártok korábban úgy állapodtak meg, hogy a Momentum jelölhet polgármestert a kerületben. Nekik a mai napig nem sikerült olyan jelölttel előállniuk, amely minden ellenzéki szereplő által elfogadható lenne. Ők Jancsó Andrea, korábbi LMP-s, ma már független önkormányzati képviselőt támogatják a helyi MSZP-vel együtt, de sem a DK, sem a Párbeszéd nem állt melléjük. Úgy tudjuk, Karácsony Gergelyék inkább Baranyit támogatnák, de hivatalos bejelentés még nem történt a részükről.

Kezdőlap Hírek Belföld Baranyi Krisztina mögé állt be az LMP és a Kétfarkú Kutyapárt is...
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb videók

“Jól kézben tartja a várost és kitiltotta a buzeránsokat”

Tíz nappal az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a budapestieket, kit és miért látnának szívesen a főváros élén.

Klímatüntetők borították be a Szabadság hídat

Közös klímatüntetést szervezett a Fridays For Future és az Extinction Rebellion vasárnap délután a Szabadság hídon, amire az aktivisták odaillők táblákkal és közös skandálással készültek.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

2,888lájkolóTetszik
151követőkövető
4követőkövető
287feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek