Image default

Lesz-e teljes ellenzéki összefogás Budapesten? Elemzők válaszolnak!

Karácsony Gergely győzelme után esély nyílik-e a megegyezésre a Jobbikkal és az LMP-vel a fővárosban? Erre kerestük a választ.

A napokban az Ökopolisz Alapítvány Nyári Akadémiáján jártunk, ahol politikai elemzők arról beszélgettek, milyen kihívásokkal szembesülnek az ellenzéki pártok az európai parlamenti választások után. Ennek apropóján arról kérdeztük a panelben résztvevő Mikecz Dánielt, a Repulikon Intézet munkatársát, valamint Reiner Rolandot, az Integrity Lab kutatásvezetője, létrejöhet-e a teljes ellenzéki együttműködés a fővárosban.

Ahogy arról korábban már írtunk, Karácsony Gergely lett ugyanis az előválasztás győztese, így ő lesz az ellenzéki pártok által támogatott kihívója Tarlós Istvánnak. Karácsony pedig nemrégiben a Jövő TV-nek úgy nyilatkozott, ha megnyeri az előválasztást, újranyitná a tárgyalásokat a fővárosban a teljes ellenzéki együttműködés érdekében, tehát hogy az LMP és a Jobbik is legyen része a kerületi megállapodásoknak.

Az elemzők elmondták a véleményüket róla, hogy milyen esélyeket látnak egy ilyen széleskörű együttműködésre az előválasztás után:

Lesz-e teljes ellenzéki összefogás Budapesten? Elemzők válaszolnak! | Jövő TV

Olvasd el a híreket! http://www.jovotv.hu Lájkolj be Facebookon! https://www.facebook.com/jovotelevizio/ Kövess minket az Instagramon is! https://www.instagram.com/jovotelevizio/ Hallgas ránk a SoundCloudon! https://soundcloud.com/jovotv

Oszd meg másokkal is!

Ajánlott cikkek

A Jobbik budapesti elnöke szerint a fővárosban is megállapodhatnak a többi ellenzéki párttal

Szalai Szabolcs

Szolnokon is összefogtak az ellenzéki pártok a Fidesz ellen

Szalai Szabolcs

Érdekességek és számok az EP-választásról

Jövő TV