Image default

Baranyi Krisztinát tartják a legesélyesebb polgármester-jelöltnek Ferencvárosban

A Závecz Research legfrissebb kutatását maga a politikusnő hozta nyilvánosságra.

Baranyi Krisztinát tartják a legesélyesebb polgármester-jelöltnek – ez derült ki a Závecz Research legfrissebb kutatásából, amit maga a politikusnő hozott nyilvánosságra közösségi oldalán.

A korábban az Együtt színeiben politizáló, ma már független ferencvárosi önkormányzati képviselő még tavaly októberben jelentette be, hogy elindul a kerületben a polgármesteri címért. Őt támogatja a korábbi ferencvárosi polgármester, Gegesy Ferenc is, aki 1990-től 2010-ig vezette a kerületet.

Ferencvárosban 2010 óta a fideszes Bácskai János a polgármester, azonban mindkét alkalommal 50 szézalék alatti eredménnyel választották meg, így ha létrejönne az ellenzéki együttműködés Ferencvárosban, akkor nagy eséllyel nyerhető lenne a kerület.

A megállapodás ezidáig azonban nem jött létre az ellenzéki szereplők között. A baloldali pártok korábban úgy állapodtak meg, hogy a Momentum jelölhet polgármestert a kerületben, azonban a mai napig nem sikerült olyan jelölttel előállniuk, amely mindenki számára elfogadható lenne. Ők Jancsó Andrea, korábbi LMP-s, ma már független önkormányzati képviselőt támogatják a helyi MSZP-vel együtt, de sem a DK, sem az LMP vagy Párbeszéd nem állt melléjük. Úgy tudjuk, ők inkább arra hajlanak, hogy Baranyit támogassák, de hivatalosan még senki nem erősítette ezt meg lapunknak.

Oszd meg másokkal is!

Ajánlott cikkek

Csúnyán helyretették Hoppál Pétert a pécsi közgyűlésben

Szalai Szabolcs

Debrecenben megalakult az új pólus – közösen indul az LMP, a Momentum és a Jobbik

Jövő TV

Itt a nagy bejelentés: Berki Krisztián is elindul a főpolgármester-választáson

Szalai Szabolcs