Ungár Péter szerint a miniszterelnök eljátssza a magyarok jövőjét

Az LMP országgyűlési képviselője keményen beolvasott Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiért a magyar kormány megvétózta az EU-s klímacélt.

Ahogy arról korábban írtunk, Magyarország Lengyelországgal, Csehországgal és Észtországgal közösen megakadályozta, hogy az uniós tagállamok közös klímastratégiát fogadjanak el arról, hogy 2050-re klímasemlegessé tegyék Európát.

Erre a döntésre reagált mai sajtótájékoztatóján Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője, aki elmondta, az Európai Zöldek már azzal sem értettek egyet, hogy a karbonsemlegesség céldátuma 2050 legyen, szerintük ugyanis már 2030-ra el kellene érni ezt az Unióban, hogy időben megálljt parancsoljanak a klímaváltozásnak. Azt azonban végtelenül szomorúnak tartja, hogy még ezt a sokkal enyhébb, 2050-es határidőt sem támogatja a magyar kormány.

Ungár Péter szerint a miniszterelnök eljátssza a magyarok jövőjét | Jövő TV

Részletek itt: http://www.jovotv.hu/2019/06/21/ungar-peter-szerint-a-miniszterelnok-eljatssza-a-magyarok-jovojet/ Olvasd el a híreket! http://www.jovotv.hu Lájkolj be Facebookon! https://www.facebook.com/jovotelevizio/ Kövess minket az Instagramon is! https://www.instagram.com/jovotelevizio/ Hallgas ránk a SoundCloudon! https://soundcloud.com/jovotv

Ungár szerint Orbán Viktor nem arra kapott felhatalmazást a választáson, hogy a magyar emberek jövőjét feláldozza a lengyel szénipar érdekei miatt. A képviselő megemlékezett arról is, hogy a miniszterelnök hétfőn még arról beszélt az Országgyűlésben, hogy a kormánynak fontos a környezetvédelem és a klímaváltozás elleni küzdelem, szerinte ebből a döntésből is világosan látszik, hogy ez hazugság volt.

Az LMP politikusa Áder János köztársasági elnöknek is odaszúrt, megjegyezte ugyanis, hogy Áder gyakran beszél a zöld ügyekről, ugyanakkor még mindig nem szólalt fel az ellen, hogy a magyar kormány megvétózta az EU-s klímastratégiát.

Kezdőlap Hírek Belföld Ungár Péter szerint a miniszterelnök eljátssza a magyarok jövőjét
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

“Jól kézben tartja a várost és kitiltotta a buzeránsokat”

Tíz nappal az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a budapestieket, kit és miért látnának szívesen a főváros élén.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,228lájkolóTetszik
160követőkövető
4követőkövető
294feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek