Image default

Ungár Péter szerint a miniszterelnök eljátssza a magyarok jövőjét

Az LMP országgyűlési képviselője keményen beolvasott Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiért a magyar kormány megvétózta az EU-s klímacélt.

Ahogy arról korábban írtunk, Magyarország Lengyelországgal, Csehországgal és Észtországgal közösen megakadályozta, hogy az uniós tagállamok közös klímastratégiát fogadjanak el arról, hogy 2050-re klímasemlegessé tegyék Európát.

Erre a döntésre reagált mai sajtótájékoztatóján Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője, aki elmondta, az Európai Zöldek már azzal sem értettek egyet, hogy a karbonsemlegesség céldátuma 2050 legyen, szerintük ugyanis már 2030-ra el kellene érni ezt az Unióban, hogy időben megálljt parancsoljanak a klímaváltozásnak. Azt azonban végtelenül szomorúnak tartja, hogy még ezt a sokkal enyhébb, 2050-es határidőt sem támogatja a magyar kormány.

Ungár Péter szerint a miniszterelnök eljátssza a magyarok jövőjét | Jövő TV

Olvasd el a híreket! http://www.jovotv.hu Lájkolj be Facebookon! https://www.facebook.com/jovotelevizio/ Kövess minket az Instagramon is! https://www.instagram.com/jovotelevizio/ Hallgas ránk a SoundCloudon! https://soundcloud.com/jovotv

Ungár szerint Orbán Viktor nem arra kapott felhatalmazást a választáson, hogy a magyar emberek jövőjét feláldozza a lengyel szénipar érdekei miatt. A képviselő megemlékezett arról is, hogy a miniszterelnök hétfőn még arról beszélt az Országgyűlésben, hogy a kormánynak fontos a környezetvédelem és a klímaváltozás elleni küzdelem, szerinte ebből a döntésből is világosan látszik, hogy ez hazugság volt.

Az LMP politikusa Áder János köztársasági elnöknek is odaszúrt, megjegyezte ugyanis, hogy Áder gyakran beszél a zöld ügyekről, ugyanakkor még mindig nem szólalt fel az ellen, hogy a magyar kormány megvétózta az EU-s klímastratégiát.

Oszd meg másokkal is!

Ajánlott cikkek

Melyik drogot legalizálnád EFOTT?

Szabolcs Dorka

A Fidesz, a DK és a Momentum EP-képviselői is megszavazzák Ursula von der Leyent

Szalai Szabolcs

Itt a nagy bejelentés: Berki Krisztián is elindul a főpolgármester-választáson

Szalai Szabolcs