Image default

A Jobbik budapesti elnöke szerint a fővárosban is megállapodhatnak a többi ellenzéki párttal

Egy a jelszó: ÖSSZEFOGÁS!

Ahogy arról korábban írtunk, az LMP fővárosi kongresszusa a napokban úgy döntött, hogy más, vidéki településekhez hasonló módon Budapesten is együttműködnek a baloldali ellenzéki pártokkal a Fidesz leváltása érdekében.

Az azonban továbbra is nyitott kérdés, hogy lesz-e teljes ellenzéki összefogás a fővárosban, hiszen a baloldal több alkalommal is kijelentette, a Jobbik alacsony támogatottsága miatt Budapesten nincsen rájuk szükség ahhoz, hogy a kerületek többségében legyőzzék a kormánypártokat az ökormányzati választásokon. Ahogy eddig a Jobbik sem hozott olyan döntést a fővárosban, hogy megállapodna az MSZP-Párbeszéd-DK-Momentum szövetséggel, amelyhez most az LMP is csatlakozott.

Pedig a Jobbik nincs könnyű helyzetben az európai parlamenti választásokon elért csúfos eredmény után, hiszen amennyiben önállóan indulnak a kiélezett helyzetben lévő fővárosi kerületekben, akkor komoly esélye van annak, hogy csupán csekély számú, vagy akár egyetlen önkormányzati képviselőt sem sikerül bejuttatniuk a testületekbe. A budapesti pozíciójukat az is komolyan gyengíti, hogy elveszítették a főpolgármester-jelöltjüket is. Miután Puzsér Róbert bejelentette, nem indul az előválasztáson, először az LMP, majd a Jobbik is megvonta a publicistától a támogatást.

Fehér ingben Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke. Fotó: Jobbik Magyarországért Mozgalom, Facebook.com

Lapunk úgy értesült, hogy több kerületben is részt vesznek az egyeztetéseken a Jobbik helyi vezetői is, ezért megkerestük Bencsik Jánost, a párt fővárosi elnökét, hogy megtudjuk tőle, milyen stratégiával vágnak neki az őszi önkormányzati választásoknak.

Bencsik úgy nyilatkozott, hogy jelenleg is folynak az egyeztetések arról, hogy a Jobbik is részt vegyen az ellenzéki együttműködésben. Az már biztos, önálló főpolgármester-jelöltet nem fognak állítani, ők is inkább az előválasztást támogatják. Azt szeretnék elérni, ha októberben már csak egyetlen jelölt állna szemben Tarlós Istvánnal, ezért később sem állítanak saját jelöltet az előválasztás győztesével szemben.

Kiemelt kép forrása: Jobbik Magyarországért Mozgalom, Facebook.com

Oszd meg másokkal is!

Ajánlott cikkek

Durvul a kampány Pécsen is – megrongálták az LMP plakátjait

Szalai Szabolcs

Tüntettek Kövér László homofób kijelentései miatt

Jövő TV

Itt a nagy bejelentés: Berki Krisztián is elindul a főpolgármester-választáson

Szalai Szabolcs