fbpx

Karácsony meglepődött, de örül Kálmán Olgának

Karácsony Gergely is megszólalt, miután a Demokratikus Koalíció ma bejelentette, hogy nem őt, hanem Kálmán Olga televíziós műsorvezetőt támogatja főpolgármester-jelöltként a budapesti előválasztáson.

Napközben lefújták Karácsony aznapra meghirdetett sajtótájékoztatóját, ugyanakkor Facebook-oldalán kommentálta a DK bejelentését. A videóban arról beszél, hogy eddig úgy tudta, hogy van a DK-nak jelöltje az előválasztáson, csak azt hitte, hogy ő az. Ugyanakkor örül Kálmán Olga jelölésének, mert szerinte minél több a jelölt és a vita, annál nagyobb a legitimitása az előválasztás nyertesének Tarlós István kihívójaként.

Karácsony ezután azzal folytatta, hogy ő győzni akar, de nem csak Tarlós Istvánt, hanem a budapestiek problémáit szeretné legyőzni. A légszennyezettség, az elszabaduló ingatlanárak és a nyomor ellen kíván harcba szállni, amennyiben erre felhatalmazást kap a választóktól.

Ezzel egyértelművé vállt, hogy az MSZP és a Párbeszéd közös jelöltje továbbra is versenyben marad, napközben ugyanis olyan hírek is szárnyra keltek, hogy a DK bejelentése Karácsony főpolgármester-jelölti kampányának a végét is jelentheti.

Az ellenzéki előválasztás egyébként tegnap vette kezdetét, ahol a jelölteknek június 17-ig 2000 budapesti lakos ajánlást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy hivatalosan is indulhassanak a megmérettetésen.

Kiemelt kép forrása: Karácsony Gergely, Facebook.com

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Mit kezdenek a nemzeti konzultációs ívekkel a budapestiek?

A járvány ellenére újabb Nemzeti Konzultációt indított a kormány, amelyben Soros György tervéről, és a járvány elleni védekezésről is kikérik a magyarok véleményét. Erről kérdeztük az utca emberét.

Ha kell, újra tüntetni fognak a tatai Öreg-tó beépítése ellen

Sok százan tüntettek szombat délután Tatán az Öreg-tó partjára tervezett 120 szobás luxusszálloda beruházása ellen. A szervezők szerint a résztvevők száma meghaladta a 2000 főt is.

Legújabb podcastünk

audio

Kaleta-ügy, ki újítja fel a Lánchidat, ellenzéki szakadás Gödön

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztőjének felvetéseire Kovács János, a Jövő TV politikai elemzője és Deák Dániel, a XXI. századi Intézet vezető elemzője vették górcső alá az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseit.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,050lájkolóTetszik
672követőkövető
39követőkövető
1,573feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

A Jobbik nyilvános pedofilregiszter létrehozását javasolja

Ander Balázs arról beszélt, hogy egyetlen egy könnycseppet sem hullajtott volna senki sem, ha Kaleta Gábort nem hozzák haza. Kövér László szerint a jobbikos politikus felszólalásának stílusa lehetett volna kicsit emelkedettebb és tisztességesebb.