Kálmán Olga lesz a DK főpolgármester-jelöltje

Ezt ma jelentette be Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listvezetője és Kálmán Olga televíziós műsorvezető a Szabadság téren rendezett sajtótájékoztatón.

Dobrev Klára szerint Kálmán Olga azért egy jó választás a budapestiek számára, mert a műsorvezető az elmúlt években megalkuvás nélkül küzdött Orbán rendszere ellen, valamint az őt feltétel nélküli kiszolgáló Tarlós István főpolgármester ellen. Szerinte az is pozitívum Kálmán Olgában, hogy nem megosztó személyiség, ő képes egyesíteni az ellenzéki szavazókat párthovatartozástól függetlenül.

Kálmán Olga szerint az európai parlamenti választások is bebizonyították, hogy a hazai politika megérett arra, hogy új arcok és egyre több nő vállaljon szerepet benne, ezért vállalta el Dobrev Klára kérésére, hogy elindul a választáson. Szerinte egy ellenzéki főpolgármester is sok mindent elérhet Budapest élén, főleg ha ellenzéki többségű közgyűlés áll össze most ősszel az önkormányzati választások után, de a budapestiek összefogására is szükség lesz ehhez.

Újságírói kérdésre Dobrev elmondta, hogy ez a bejelentés nem változtat azokon a megállapodásokon, amelyeket a fővárosi kerületekben kötöttek a baloldali ellenzéki pártok, ezért nem egyeztettek a bejelentés előtt a többi szervezettel. Miután a Momentum bejelentette, hogy Kerpel Fronius Gábort indítják az előválasztás második fordulójában, így ők is saját jelölttel állnak fel (korábban még Karácsony Gergelyt támogatta a DK is), ugyanakkor továbbra is tartják magukat ahhoz, hogy az előválasztás győztesét támogatják majd az ősszel.

Röviden összefoglaljuk, hogy kik most a jelöltek a főpolgármesteri címért:

  • az MSZP és a Párbeszéd Karácsony Gergelyt támogatja
  • a Momentum Kerpel Fronius Gábort
  • a Demokratikus Koalíció pedig Kálmán Olgát

Tarlós István kihívója még Puzsér Róbert is, de ő nem indul az ellenzéki előválasztáson. Miután a publicista közösségi oldalán bejelentette, hogy nem kívánja megmérettetni magát, ezért először az LMP, majd a Jobbik is kihátrált a független főpolgármester-jelölt mögül. Az LMP szerint ugyanis az együttműködésük része volt, hogy Puzsér is elindul az előválasztáson, így azoban nem tudják már tovább támogatni.

Kezdőlap Hírek Belföld Kálmán Olga lesz a DK főpolgármester-jelöltje
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

Megkóstoltuk a műhúsos burgert és megdöbbentő eredményre jutottunk!

Arra, hogy ne kelljen milliószámra legyilkolni az állatokat és borzasztó sok erőforrást felhasználni az étkezési módunk miatt, a műhús lehet a megoldás. De vajon mennyire hasonlít az igazira? Leteszteltük!

“Sikerült megint kiiratkoznia Magyarországnak Európából”

November 8-án több száz fős tömeg vonult az Oktogonról a Szél Kálmán térre, hogy tiltakozzanak a török elnök budapesti látogatása ellen. Videóriport.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

3,329lájkolóTetszik
180követőkövető
4követőkövető
311feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek