fbpx

Kálmán Olga lesz a DK főpolgármester-jelöltje

Ezt ma jelentette be Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listvezetője és Kálmán Olga televíziós műsorvezető a Szabadság téren rendezett sajtótájékoztatón.

Dobrev Klára szerint Kálmán Olga azért egy jó választás a budapestiek számára, mert a műsorvezető az elmúlt években megalkuvás nélkül küzdött Orbán rendszere ellen, valamint az őt feltétel nélküli kiszolgáló Tarlós István főpolgármester ellen. Szerinte az is pozitívum Kálmán Olgában, hogy nem megosztó személyiség, ő képes egyesíteni az ellenzéki szavazókat párthovatartozástól függetlenül.

Kálmán Olga szerint az európai parlamenti választások is bebizonyították, hogy a hazai politika megérett arra, hogy új arcok és egyre több nő vállaljon szerepet benne, ezért vállalta el Dobrev Klára kérésére, hogy elindul a választáson. Szerinte egy ellenzéki főpolgármester is sok mindent elérhet Budapest élén, főleg ha ellenzéki többségű közgyűlés áll össze most ősszel az önkormányzati választások után, de a budapestiek összefogására is szükség lesz ehhez.

Újságírói kérdésre Dobrev elmondta, hogy ez a bejelentés nem változtat azokon a megállapodásokon, amelyeket a fővárosi kerületekben kötöttek a baloldali ellenzéki pártok, ezért nem egyeztettek a bejelentés előtt a többi szervezettel. Miután a Momentum bejelentette, hogy Kerpel Fronius Gábort indítják az előválasztás második fordulójában, így ők is saját jelölttel állnak fel (korábban még Karácsony Gergelyt támogatta a DK is), ugyanakkor továbbra is tartják magukat ahhoz, hogy az előválasztás győztesét támogatják majd az ősszel.

Röviden összefoglaljuk, hogy kik most a jelöltek a főpolgármesteri címért:

  • az MSZP és a Párbeszéd Karácsony Gergelyt támogatja
  • a Momentum Kerpel Fronius Gábort
  • a Demokratikus Koalíció pedig Kálmán Olgát

Tarlós István kihívója még Puzsér Róbert is, de ő nem indul az ellenzéki előválasztáson. Miután a publicista közösségi oldalán bejelentette, hogy nem kívánja megmérettetni magát, ezért először az LMP, majd a Jobbik is kihátrált a független főpolgármester-jelölt mögül. Az LMP szerint ugyanis az együttműködésük része volt, hogy Puzsér is elindul az előválasztáson, így azoban nem tudják már tovább támogatni.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Ha kell, újra tüntetni fognak a tatai Öreg-tó beépítése ellen

Sok százan tüntettek szombat délután Tatán az Öreg-tó partjára tervezett 120 szobás luxusszálloda beruházása ellen. A szervezők szerint a résztvevők száma meghaladta a 2000 főt is.

A felelős kutyatartásra oktat a Dogopolis, a gazdiműhely

A Jövő TV hétharminc című reggeli műsorában a Dogopolis, a gazdiműhely alapítóival, Erdős Istvánnal és Haskó Gabriellával beszélgettünk a felelős állattartásról, illetve arról, hogy mit tud nyújtani a kutyaiskolájuk.

Legújabb podcastünk

audio

Kaleta-ügy, ki újítja fel a Lánchidat, ellenzéki szakadás Gödön

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztőjének felvetéseire Kovács János, a Jövő TV politikai elemzője és Deák Dániel, a XXI. századi Intézet vezető elemzője vették górcső alá az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseit.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,050lájkolóTetszik
672követőkövető
39követőkövető
1,573feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Szabó Tímea: Nem tagadják a Hajógyári-sziget lerombolásának tervét

A Párbeszéd frakcióvezetője hétfői parlamenti felszólalásában szembesítette a kormányt: „a Mészárosok, Tiborczok, Garancsik, Csányik által uralt Orbán-gyarmat az óbudai Hajógyári-szigetet is ledózerolná.”