Soha nem látott tömegek az utcán a klímaváltozás ellen

Körülbelül ezren vonultak ma a Deák Ferenc tértől a Parlament elé klímavédelmet követelve a Fridays For Future szervezésében. A menetben rengeteg fiatalt lehetett látni, akik saját jövőjükért mentek az utcára. Elmondásuk szerint, már most azon kell aggódniuk, hogy a gyerekeik vagy az unokáik milyen világban fognak felnőni, ha a globális felmelegedés ilyen mértéket ölt a jövőben.

A napokban sorra jelentek meg olyan nyilatkozatok a kormány részéről, hogy az “agymosó média” miatt érdekli az embereket a klímaváltozás, valamint hogy a most zajló tüntetések mögött is Soros György áll, amelyen összesen milliók vesznek részt világszerte.

Az elmúlt időszakban az Európai Unióban is elfogadtak egy közös klímatervet, amit a magyar kormány megvétózott, ebből is látszik, hogy hazánkban a döntéshozók még mindig nem veszik elég komolyan ezt a problémát. Az egyik résztvevő a hét viccének nevezték Kövér ezen kijelentését.

A vonuló tömegben sok ismert zöld arcot is láttunk, mint például Schiffer Andrást, vagy az LMP-s Vágó Gábort és Schmuck Erzsébetet, valamint pár párbeszédes politikust is. Schiffer a szabadkereskedelmi egyezményt emelte ki fő problémaként, Vágó pedig a fiatalokat buzdította arra, hogy minél többet foglalkozzanak a kérdéssel és, hogy vigyék be köztudatba a klímaváltozás témáját, ezzel a politikusok figyelmét is felhívva erre a súlyos problémára.

Sosem tüntettek ennyien a klímaváltozás ellen | Jövő TV

Körülbelül ezren vonultak ma a Deák Ferenc tértől a Parlament elé klímavédelmet követelve a Fridays For Future szervezésében. Az eseményen mi is jelen voltunk, a tüntetésről készült cikkünket itt olvashatod: http://www.jovotv.hu/2019/05/24/soha-nem-latott-tomegek-az-utcan-a-klimavaltozas-ellen/ Olvasd el a híreket! http://www.jovotv.hu Lájkolj be Facebookon! https://www.facebook.com/jovotelevizio/ Kövess minket az Instagramon is! https://www.instagram.com/jovotelevizio/ Hallgas ránk a SoundCloudon!

A tüntetést látva egy biztos, Magyarországon is elindult egy zöld hullám, egyre többen kaptak észbe, hogy korunk legégetőbb problémája azonnali cselekvéseket igényel. Ezek az alulról jövő, fiataloktól származó kezdeményezések adhatnak egy löketet a magyar társadalomnak, hogy a helyén kezeljék ezt a fontos kérdést, amíg még nem túl késő.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Palacsintázó fideszesek és a koronavírus – Itt az első Social Media Tour!

A hét legérdekesebb, vagy épp legviccesebb történései a magyar közösségi médiából. Első rész.

“Dolgozunk az új dalokon, de reméljük ősszel már újra koncertezhetünk”

A hétharminc vendége Lázár Domokos, az Esti Kornél zenekar tagja.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

11,078lájkolóTetszik
333követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek