Költözködés miatt elfoglalt az ombudsman, ezért nem indít vizsgálatot a Honvédkórházban történtek miatt

Demeter Márta, az LMP társelnöke az alapvető jogok biztosához fordult a Honvédkórházzal kapcsolatos problémák miatt – ezt a politikus jelentette be Facebook-oldalán. Épp a hétvégén jelent meg cikk arról, hogy összeomlott a sürgősségi betegellátás a fővároban, miután négy ellátóból három, köztük a Honvédkórházból is azt jelezték, hogy nem tudnak súlyosan sérült betegeket fogadni kapacitásgondok miatt.

Ezért is különösen aktuális Demeter beadványa, amelyben arra kéri az alapvető jogok biztosát, hogy a sajtóban is napvilágot látott esetek kapcsán indítson vizsgálatot a kórházban, mert az egészségügyi rendszer jelenlegi állapota miatt sérül az ellátottak alapvető, egészséghez való joga.

Erre a beadványra adott nem mindennapi választ Székely László ombudsman, amely lapunk birtokába került. Az alapvető jogok biztosa azt írta az LMP társelnökének, hogy valóban indokolt lenne a vizsgálat elindítása az általa is jelzett problémák miatt, de jelenleg a hivatal ideiglenes helyre költöztetése miatt erre nincs módja.

Kerestük az ügyben Demeter Mártát is, aki lapunknak elárulta, nem hagyja annyiban a dolgot, az ügy fontosságára való tekintettel ismét kezdeményezni fogja az átfogó vizsgálat megindítását, mert az elmúlt napok hírei is azt mutatják, hogy a helyzet továbbra is megoldatlan.

Kezdőlap Hírek Belföld Költözködés miatt elfoglalt az ombudsman, ezért nem indít vizsgálatot a Honvédkórházban történtek...
Szalai Szabolcs
Újságíró, publicista, a Jövő TV főszerkesztője.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb videók

“Jól kézben tartja a várost és kitiltotta a buzeránsokat”

Tíz nappal az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a budapestieket, kit és miért látnának szívesen a főváros élén.

Klímatüntetők borították be a Szabadság hídat

Közös klímatüntetést szervezett a Fridays For Future és az Extinction Rebellion vasárnap délután a Szabadság hídon, amire az aktivisták odaillők táblákkal és közös skandálással készültek.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

2,888lájkolóTetszik
151követőkövető
4követőkövető
287feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek