Költözködés miatt elfoglalt az ombudsman, ezért nem indít vizsgálatot a Honvédkórházban történtek miatt

Demeter Márta, az LMP társelnöke az alapvető jogok biztosához fordult a Honvédkórházzal kapcsolatos problémák miatt – ezt a politikus jelentette be Facebook-oldalán. Épp a hétvégén jelent meg cikk arról, hogy összeomlott a sürgősségi betegellátás a fővároban, miután négy ellátóból három, köztük a Honvédkórházból is azt jelezték, hogy nem tudnak súlyosan sérült betegeket fogadni kapacitásgondok miatt.

Ezért is különösen aktuális Demeter beadványa, amelyben arra kéri az alapvető jogok biztosát, hogy a sajtóban is napvilágot látott esetek kapcsán indítson vizsgálatot a kórházban, mert az egészségügyi rendszer jelenlegi állapota miatt sérül az ellátottak alapvető, egészséghez való joga.

Erre a beadványra adott nem mindennapi választ Székely László ombudsman, amely lapunk birtokába került. Az alapvető jogok biztosa azt írta az LMP társelnökének, hogy valóban indokolt lenne a vizsgálat elindítása az általa is jelzett problémák miatt, de jelenleg a hivatal ideiglenes helyre költöztetése miatt erre nincs módja.

Kerestük az ügyben Demeter Mártát is, aki lapunknak elárulta, nem hagyja annyiban a dolgot, az ügy fontosságára való tekintettel ismét kezdeményezni fogja az átfogó vizsgálat megindítását, mert az elmúlt napok hírei is azt mutatják, hogy a helyzet továbbra is megoldatlan.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,468lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek